Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Πολώνει το κλίμα ο Τσίπρας - Προκαλεί με τους νεκρούς από την πανδημία και το Μάτι

Πολώνει το κλίμα ο Τσίπρας - Προκαλεί με τους νεκρούς από την πανδημία και το Μάτι 

Με κεντρικό στόχο την πόλωση ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε, κατέδειξε πως η κεντρική γραμμή με δική του απόφαση είναι η δημιουργία ενός ακραία τοξικού κλίματος στην πολιτική και την κοινωνία. Έφτασε στο σημείο να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη από τις οικογένειες των νεκρών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και να τον χαρακτηρίζει υπεύθυνο για το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας, θυμίζοντας, εμμέσως, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που ο ίδιος διέγραψε από το κόμμα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στην οργή και την αγανάκτηση. Και φτάνει στο να επικαλείται τους νεκρούς όχι μόνο της πανδημίας, αποδίδοντας το σύνολό τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως στην πλειοψηφία τους πρόκειται για πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν ακολουθώντας προτροπές ακόμη και στενών του συνεργατών, αλλά και τους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, την ύπαρξη των οποίων επιχείρησαν να συγκαλύψουν την πρώτη ημέρα όταν ο ίδιος βρισκόταν στο επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστική και παρουσία κάμερας ρωτούσε πότε θα πετάξουν το επόμενο πρωί τα αεροσκάφη.

«Το μάτι αποτελεί συλλογικό τραύμα, απαιτεί σεβασμό σεμνότητα και όχι παιγνίδια για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως χρωστάτε «103 συγνώμες σε όσους έχασαν άνθρωπο τους στο Μάτι γιατί κάνατε τις χαμένες ζωές σκαλί να ανεβείτε στην κυβέρνηση» προκαλώντας ερωτήματα και αρνητικές εντυπώσεις για ένα θέμα που η κυβέρνησή του εμφανίσθηκε να συγκαλύπτει ώστε να μην ταυτιστούν οι νεκροί με την παρουσία του.

Συνέχισε όμως λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός χρωστά και 23.372 συγνώμες για τους νεκρούς της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι «χάθηκαν άδικα» καθώς και ότι ευθύνεται για αυτό η κυβέρνηση καθώς και μια συγνώμη σε κάθε γιατρό και υγειονομικό διότι δεν τους παρέχεται η απαραίτητη βοήθεια με αποτέλεσμα να χάνουν ασθενείς.

Το απονενοημένο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από τη ρητορική της πόλωσης που επέλεξε βάζοντας μπροστά τους νεκρούς δείχνει την αγωνία του για το πολιτικό του μέλλον τόσο λόγο της παρουσίας ενός νέου παίκτη στην πλευρά και στο χώρο που επιθυμεί να καταλάβει, όσο και για το γεγονός πως οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στο κεντρικό του πολιτικό αφήγημα. Επίσης, ότι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συγκρατήσει φυγόκεντρες δυνάμεις και εσωτερικές έριδες δεν ορρωδεί προ ουδενός προχωρώντας σε μια σειρά αναφορών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά στη λογική των τρόλ του διαδικτύου

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο καθαρή και έντιμη της μεταπολίτευσης» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ξεχνώντας όμως πως ήταν μια συγκυβέρνηση στην οποία έτερος ήταν ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στον οποίο απέφυγε να αναφερθεί.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα πάντως ήταν σαφές. Θα επιχειρήσει να αποτρέψει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Θα πολώσει το κλίμα και θα δημιουργήσει ένα τοξικό σκηνικό ώστε να καταστεί ανέφικτη η λειτουργία του κράτους στηριζόμενος ενδεχομένως και στο γεγονός πως σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο κατεβαίνουν τα μολύβια, ειδικά στον κρατικό μηχανισμό, και υπολειτουργούν τα συστήματα.

«Δεν μπορείτε να προχωρήσετε άλλο έτσι» είπε για να προσθέσει πως «από εδώ και στο εξής μόνο φθορά θα έχετε» μιλώντας για «έλλειμμα αξιοπιστίας, ηθική έκπτωση και αναξιοπιστία» που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσουν να κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου