Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ο κόσμος ξέρει μια χαρά τον Π. Πολάκη

 Κατερίνα Γαλανού

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης έχει κατορθώσει να είναι το πλέον προβεβλημένο και αναγνωρίσιμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος Φίλης και ποιος Σκουρλέτης και ποιος Βούτσης.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος έμαθε από το απύλωτο στόμα και τα γραφόμενά του στο facebook, τα πάντα. Για τον χαρακτήρα, το ήθος, τις συνήθειες, τις σκέψεις του, την οικογένεια του, τους εχθρούς και τους φίλους του, την αντίληψη του περί πολιτικής. Δεν μένει σχεδόν τίποτα να υποθέσουμε για το ποιος είναι και πώς λειτουργεί.

Είναι ο πολιτικός άνδρας που:

Είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 -όταν είχε ολοκληρωθεί ο ιστός για τους 10 πολιτικούς της σκευωρίας της Νοβάρτις- «θα κερδίσουμε (σσ τις εκλογές) αν βάλουμε κάποιους φυλακή… Αν δε σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα».

Ηχογράφησε εν αγνοία του τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα όταν επιχειρήθηκε να ελεγχθεί η διαδικασία με την οποία πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την τράπεζα Αττικής.

Στοχοποίησε εισαγγελείς, ανακριτές δικαστές με ονομαστικές αναφορές ζητώντας να απολογηθούν για την έκβαση συγκεκριμένων υποθέσεων ενώ εσχάτως ζήλωσε πρακτικές της «εθνοσωτηρίου» για να... διορθωθεί δικαιοσύνη όταν με το καλό επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Επιτέθηκε και αμαύρωσε συλλήβδην τους εκπροσώπους του Τύπου που αν μπορούσε θα τους έχωνε όλους… τρία μέτρα κάτω από τη γη ή θα τους έπνιγε στα βοθροκάναλα.

Ο κ. Πολάκης διαθέτει το προνόμιο να είναι ο μοναδικός βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου του οποίου έχει ζητηθεί τόσες φορές η άρση της ασυλίας του και ο οποίος πρέπει να κρύβει ότι όλες τις φορές κρύφτηκε πίσω από την βουλευτική ασυλία ώστε να μην βρεθεί στα δικαστήρια όπως ο κάθε πολίτης.

Είναι ο υπουργός - γιατρός που μιλώντας για τους νεκρούς της εποχικής γρίπης είχε πει: «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας»
και αυτός που είπε για την τραγωδία στο Μάτι «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός
αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα».

Μου προκαλεί επομένως μεγάλη έκπληξη τόση συζήτηση και τόση αναζήτηση για το αν είπε και τι είπε στον αστυνομικό, που μπήκε για έλεγχο στην ψαροταβέρνα φίλου του στο Μοσχάτο και βεβαίωσε πρόστιμο. Αφού δεν τον έχωσε «τρία μέτρα κάτω από τη γη» τυχερός ήταν.

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η εισαγωγή του κ. Πολάκη όταν περιγράφει το περιστατικό στους πιστούς ακολούθους και οπαδούς του.
«Το εστιατόριο έχει 5-6 γκαρσόνια ευγενέστατα, τα οποία τηρούσαν κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού..».

Κατά βάθος αναγνωρίζει και επικροτεί και την ευγένεια και τη συμμόρφωση στη νομιμότητα! Την κρυφή αυτή πτυχή του πιθανόν βλέπουμε
μόνο εγώ και ο κ. Τσίπρας! Μάλλον μόνο εγώ!

Καθώς στελέχη του πολύ αριστερού μπλοκ στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Πολάκης είναι αυτό που δείχνει και συνειδητά ο πρόεδρος Τσίπρας τον αφήνει χωρίς χαλινάρι. Αφηνιασμένος και ξέφρενος στην αρένα του επικείμενου Συνεδρίου θα πάρει αμπάριζα την εσωκομματική αντιπολίτευση και όποιον αρχίσει τα «μου, σου, του» σε βάρος του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου