Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται τη διερεύνηση για την Novartis

Είχαμε πει ότι η υπόθεση Παπαγγελόπουλου θα αποτελέσει το «καθαρτήριο» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διακυβέρνησή του.

Μόνο που το καθαρτήριο έχει δυο «προορισμούς». Κατά την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία οι ψυχές, θα περάσουν από μια κατάσταση κάθαρσης για να φτάσουν στην Θέωση που απαιτεί η είσοδος στον Παράδεισο. Όμως κατά τον Δάντη στη «Θεία Κωμωδία», το καθαρτήριο είναι ο προθάλαμος της Κολάσεως.

Το ειδικό δικαστήριο θα μας δείξει αν ο ΣΥΡΙΖΑ προώρισται για τον… Παράδεισο της πολιτικής ζωής, ή την κόλαση με τον χαρακτηρισμό της πιο ύπουλης και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Το ανεμούριο προς το παρόν δείχνει προς τη δεύτερη κατεύθυνση. Γι' αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται τις αποκαλύψεις. Ο

δημοσιογράφος Βαξεβάνης καλείται σε απολογία στις 19 Ιανουαρίου για φερόμενη εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση Novartis, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση - συμμορία και συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Εκτός από τον Βαξεβάνη, η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, απέστειλε κλήση σε απολογία ως κατηγορούμενους και στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου.

Ουδέν σχόλιον εκ μέρους μας για όσους καλούνται. Άλλωστε έχουν εκ προοιμίου το τεκμήριο της αθωότητας. Όμως με αφορμή την κλήση Βαξεβάνη, αρθρογράφησε στην εφημερίδα του Documento ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στις κλήσεις από την ειδική ανακρίτρια, το ερμηνεύει χαρμόσυνα ως «την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Αλλά δεν αρκείται σε αυτό, προχωράει και σε αποτίμηση για «το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια, και υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει 350 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο».

Ακριβώς! Στο αμερικανικό δημόσιο, γιατί το σκάνδαλο Novartis αφορούσε τον χρηματισμό γιατρών και υπαλλήλων, και το έψαξαν οι αμερικανικές αρχές, κάτι το οποίο δεν έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, στοχοποίησε 10 στελέχη της αντιπολίτευσης.

Το πλέον βλακώδες ήταν ότι κατηγόρησαν και τον Π. Πικραμμένο, υπηρεσιακό πρωθυπουργό ενός μηνός, και πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας. Πρόλαβε σε ένα μήνα ο ανώτατος δικαστικός να διαπλακεί και να πάρει μίζες από τη Novartis! (κατηγορία που σημαίνει ότι η εμπάθεια μπορεί να οδηγήσει στην ανοησία, γιατί δεν απέκτησαν κανένα πολιτικό πλεονέκτημα κατηγορώντας τον. Αντιθέτως).

Κατά τον Α. Τσίπρα η διερεύνηση (που δεν έγινε για γιατρούς και υπαλλήλους) στην Ελλάδα βαφτίστηκε «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ». Αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της διαφθοράς, γράφει, διώκεται ο αρμόδιος για θέμα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς.

Ποιοι ήταν οι αυτουργοί της διαφθοράς που τους ελεηνολόγησε και τους διαπόμπευσε με το σκηνοθετημένο υπερθέαμα των δέκα καλπών στη Βουλή; Ήδη από τις αρχές του 2020 η δικογραφία αρχειοθετήθηκε όσον αφορά τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο. Και αυτό είναι άδικο, γιατί μετά από τόσο διάστημα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί υπέρ τους ή εναντίον τους, πάντως όχι να είναι εσαεί όμηροι.

Λέει και άλλα ο κ. Τσίπρας, για «πολιορκία της ενημέρωσης με λίστες εξαγοράς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», για «κατάπτωση της πληροφόρησης σε οικόσιτο του Μαξίμου, για τρομοκρατία και συστηματικό bullying εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής.

Τα λέει αυτά ο πολιτικός αρχηγός που συναντιόταν μυστικά με δήθεν αδυσώπητους εχθρούς του ενώπιον μιας γάτας των Ιμαλαΐων για να κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι (δημοσιοποιήθηκε η συνάντηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «απάντησε» με την μπάλα στην κερκίδα, ότι ο νόμος απαγορεύει τη δημοσίευση ηχογραφημένων συζητήσεων)!

Τα λέει αυτά ο πρωθυπουργός που ήθελε στην κατοχή του κανάλια (μαρτυρία Κοντομηνά), που ανακάλυψε το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και την αξία των βοσκότοπων Καλογρίτσα, που έκανε αγωγές εκατομμυρίου στους δημοσιογράφους Παπαχρήστο και Κουρτάκη, που μπουζούριασε τους δημοσιογράφους Μαυρίδη, Λάμψια και Γαλανού. Αυτός καταγγέλλει bulling εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής! Ας τα πουν οι Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης. Δικαιούνται.

Απλώς στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται τις αποκαλύψεις. Γι’ αυτό με αφορμή την κλήση Βαξεβάνη αρχίζουν να ρίχνουν συγκεντρωτικά πυρά. Επιστρατεύτηκε μέχρι και ο αρχηγός. Όχι για τον δημοσιογράφο. Για τη δική τους διακυβέρνηση. Όταν κρεμούσαν στα μανταλάκια τους πολιτικούς αντιπάλους δεν περίμεναν τέτοια στροφή της άπονης μοίρας. Νόμιζαν ότι θα είχαν και δεύτερη τετραετία, οπότε είχε ο θεός.

Αλλά τελικά ο Θεός δεν είχε γι' αυτούς!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου