Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Μομφή στον Μητσοτάκη γιατί φοβάται τον Ανδρουλάκη

 Σάκης  Μουμτζής

Είναι τόσο κραυγαλέος ο πανικός του Α. Τσίπρα που δεν μπορεί να σχεδιάσει με στοιχειώδη σοβαρότητα τις τακτικές κινήσεις του. Επέλεξε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου από τη χιονόπτωση.

Επί της ουσίας τι κατάφερε; Να σιωπήσουν εκείνες οι φωνές μέσα στη Νέα Δημοκρατία που γκρίνιαζαν ή ασκούσαν κριτική στον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση αυτή την έκτακτη κατάσταση. Δεν το ήξερε αυτό ο Α. Τσίπρας;

Φυσικά και το ήξερε. Πάντα οι προτάσεις μομφής συσπειρώνουν τους κυβερνητικούς βουλευτές. Τότε γιατί την έκανε; Γιατί, κοιτώντας τον Μητσοτάκη στόχευσε τον Ανδρουλάκη.

Ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του έχουν αντιληφθεί πλήρως πως ο βασικός τους αντίπαλος δεν είναι πλέον ο πρωθυπουργός. Σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούν να παίξουν μπάλα. Ο μοναδικός αντίπαλος τους είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από αυτόν απειλείται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση και η τρίτη θέση θα θυμίζει την καταστροφή του Δράμαλη.

Εκτιμά ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του πως θα εκμεταλλευτούν την απουσία του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ από τη βουλή και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και πιθανόν και κάποιες επί πλέον δημοσκοπικές μονάδες.

Νομίζω ότι και εδώ κάνουν λάθος. Πλέον ο Α. Τσίπρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στη βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλες οι τελευταίες αναμετρήσεις τους αυτό δείχνουν. Και κυρίως δε θα μπορέσει να τον αντιμετωπίσει πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Μετά βεβαιότητος, θα ακούσει για τη Μάνδρα, για το Μάτι, για το χιονιά του 2017. Ο Α. Τσίπρας σε αυτό το θέμα είναι πολύ ευάλωτος, καθώς θα μπουν μοιραία στη ζυγαριά η ταλαιπωρία από τη μια μεριά και 130 και πλέον νεκροί από την άλλη. Ποιο ζύγι είναι πιο βαρύ;

Προφανώς ο τέως τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι όχι για την πρώτη θέση, αλλά για τη δεύτερη και όταν υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή αντίδραση για τους σχεδιασμούς του, τότε κάτι πρέπει να κάνει για να ξεκολλήσει. Και κατέθεσε πρόταση μομφής.

Να υποθέσω πως στην κυβέρνηση δε θα πιστεύουν για το απρόσμενο δώρο που τους χάρισε ο Α. Τσίπρας και ήδη γεμίζουν τα κανόνια τους. Και έχουν πολύ εκρηκτικό υλικό.

Η απουσία του Ν. Ανδρουλάκη από τη βουλή δεν είναι πρόβλημα; Εκ πρώτης όψεως έτσι φαίνεται. Αλλά βλέπω ότι υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Δια της απουσίας δε φθείρεται σε αντιπαραθέσεις χαρακωμάτων και αφήνει την υπάρχουσα δυναμική να λειτουργεί υπέρ αυτού. Άλλωστε, καμιά εκλογική αναμέτρηση δεν κρίθηκε από τις αγορεύσεις των αρχηγών στο κοινοβούλιο.

Να θυμίσω πως, αναμφίβολα, τα πρώτα χρόνια ο Α. Τσίπρας υπερτερούσε στις συζητήσεις στη βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη και όμως υστερούσε στις δημοσκοπήσεις και τελικά έχασε και τις εκλογές.

Η πρόταση μομφής θα καταψηφισθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και ξανά ο Α. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα προβλήματα του και με τον Ν. Ανδρουλάκη απέναντι του, ο οποίος θεωρώ δεδομένο και σωστό πως θα υπερψηφίσει την πρόταση, αφοπλίζοντας τον Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου