Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 11,8 μονάδες της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Μια «ανάσα» ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΙΝΑΛ

Προβάδισμα 11,8 μονάδες της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Μια «ανάσα» ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΙΝΑΛ

Σημαντική παραμένει η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, καθώς παρουσιάζει προβάδισμα 11,8 μονάδες από την αξιωματική αντιπολίτευση, με την πρόθεση ψήφου - με αναγωγή - για τη ΝΔ να ανέρχεται σε ποσοστό 36%, (που οδηγεί σε αυτοδυναμία).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καρπώνεται την όποια δυσαρέσκεια των πολιτών, εν μέσω πανδημίας και κύματος ακρίβειας στην αγορά, αλλά και φαίνεται να τον πλησιάζει απειλητικά το ΚΙΝΑΛ το οποίο ανεβαίνει στο 18,5% από 8,1% στις εκλογές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση με αναγωγή της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 36%, παρότι

εμφανίζεται με 9 μονάδες κάτω από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,2%, από 31,5% στις εκλογές, μειωμένο κατά 7,3 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 29,1%, ενισχυμένη κατά 1,6 μονάδες από τον Δεκέμβριο (27,5%). Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% από 18,1%, κερδίζει δηλαδή 1,5 μονάδα.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, από 4,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% από 4,4% τον Δεκέμβριο, το Μέρα25 με 3,3% από 2,9% και τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεπερνούν το 2%.

Ωστόσο ενδιαφέρον έχει ότι ένα 49% λέει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, όταν για τη ΝΔ είναι 46% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 35%. Η διαφορά ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μόλις στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό, ανεβασμένο εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει ποσοστό 15% από 14,6% τον Δεκέμβριο.

Παρατηρώντας την πρόθεση ψήφου όσων δηλώνουν υπέρ του ΚΙΝΑΛ το 27,8% προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς ενώ το 29,5% από (από 26,9%) το χώρο του κέντρου.

Στη συνολική αξιολόγηση για την κυβέρνηση θετική άποψη έχει το 40%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μετρά μόλις 16%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35% και ακολουθεί με διαφορά ο Αλέξης Τσίπρας με μόλις 16% και τρίτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 8%.

Ως προς την αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα το θετικό ποσοστό για τον πρωθυπουργό αυξάνεται στο 44%, ενώ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στο 21%. Αντιστρόφως ανάλογη είναι η εικόνα στις αρνητικές αξιολογήσεις, στις οποίες πρώτος έρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 72% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός με ποσοστό 52%

Ακόμη, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποιο πρόβλημα μπαίνει ξανά στην καθημερινότητά τους εκτός από την πανδημία, βρίσκεται η οικονομία/ακρίβεια με 32%, πολύ κοντά στον κορονοϊό, που βρίσκεται στο 34%.

Τα στοιχεία προέκυψαν από ένα δείγμα 1.306 ατόμων, συγκεντρώθηκαν την περίοδο 12-18 Ιανουαρίου, ενώ ήταν τηλεφωνική στο μεγάλο μέρος της και ένα μικρό δείγμα διαδικτυακή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου