Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Οι Financial Times βρήκαν όνομα για τα Σκόπια

Ενα νέο όνομα για τα Σκόπια προτείνουν οι Financial Times,  προκειμένου να λυθεί το Μακεδονικό και να αρθούν οι αντιρρήσεις της Ελλάδας  για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
  Η βρετανική εφημερίδα προτείνει να υιοθετηθεί ως επίσημο όνομα της πΓΔΜ ένα αρχαιολληνικό τοπωνύμιο, η λέξη "Παιονία" που προδιόριζε την περιοχή του άνω Αξιού μέχρι τα δυτικά του Κιλκίς.   Στην Ελλάδα ελάχιστα χρησιμοποιείται πλέον. Υπάρχει μόνον σε παλιούς χάρτες και σε παλιά σχολικά βιβλία γεωγραφίας.
Οι Βρετανοί που την προτείνουν, εκτιμούν ότι θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Οπως σημειώνει ο συγγραφέας Μάλκομ Σπένσερ από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ:
  • Οι Σκοπιανοί «θα είναι πολύ υπερήφανοι για αυτό το όνομα, γιατί σε αντίθεση με τη Μακεδονία, η Παιονία ποτέ δεν δήλωσε υποταγή στο Μεγάλο Βασιλιά της Περσίας τον 5ο π.Χ. αιώνα»
  • Οι αλβανόφωνοι των Σκοπίων - που ούτως ή άλλως  δεν θέλουν τον όρο "Μακεδονία", θα προτιμούσαν το "Παιονία", που συνδέεται με τις ιστορικές τους ρίζες: Η ιστοριογραφία αναφέρει ότι στην Παιονία κατοικούσαν φυλές Ιλλυριών.
  • Οι Ελληνες θα την παραχωρούσαν - χωρίς μεγάλη προθυμία - προκειμένου να διατηρήσουν την "αποκλειστικότητα"  της Μακεδονίας.
Επισημαίνεται ότι η νέα σκοπιανή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και την ευρωπαϊκή Δύση,  εμφανίζεται διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Αθήνα για το όνομα, προκειμένου να αρθούν οι ελληνικές αντιρρήσεις για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου