Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αυτά είναι τα 10 καθημερινά τρόφιμα στα οποία πρέπει να πούμε ΑΝΤΙΟ μια και ΚΑΛΗ!

Υπάρχει σοβαρός λόγος…
Όταν οι ειδικοί μιλούν για το φαγητό που προκαλεί καρκίνο , μιλούν για τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχουν τα τρόφιμα, καθώς και τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο .
Δείτε 10 καθημερινές τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε πολύ και συχνά.
1. ντομάτες σε κονσέρβες
Η ντομάτα είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε, αλλά αν καταναλώνετε ντομάτες σε κονσέρβες τότε εκθέτετε τον εαυτό σας στον καρκίνο. Πολλές κονσέρβες είναι κατασκευασμένες από δισφαινόλη Α, η οποία είναι επίσης γνωστή ως BPA. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η BPA επηρεάζει το ορμονικό σύστημα και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Μην αφήνετε αυτές τις χημικές ουσίες να εισχωρήσουν στο σώμα σας, αγοράζοντας φρέσκια ντομάτα.

2. Λευκό ψωμί

Το λευκό ψωμί προκαλεί μεγάλη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα , που αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε πέντε φέτες άσπρο ψωμί κάθε μέρα έχουν διπλάσια πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά από ό, τι οι άνθρωποι που τρώνε μία και μισή φέτα. Είναι καλύτερο να καταναλώνετε ψωμί ολικής αλέσεως.

3. Κόκκινο κρέας

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος δεν σημαίνει ότι θα σας κάνει να εμφανίσετε καρκίνο, αλλά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν αποθηκεύεται σε υψηλή θερμότητα, στη συνέχεια, σχηματίζετε μία χημική ουσία γνωστή ως ετεροκυκλική αμίνη. Το κόκκινο κρέας περιέχει νιτρικά τα οποία γίνονται καρκινικά όταν καταναλώνονται, σε υπερβολική κατανάλωση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της ένωσης νιτρόζο, η οποία προσβάλλει τους βλεννογόνους του κόλπου. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος πρέπει να είναι περιορισμένη και και αντί για κόκκινο κρέας είναι καλύτερο να προτιμήσετε την κατανάλωση ψαριών.

4. Επεξεργασμένο λευκό αλεύρι

Το λευκό αλεύρι μεταβολίζεται από το σώμα μας,όπως και η ζάχαρη, όμως, υποβάλλεται σε μια διαδικασία λεύκανσης με χλώριο, η οποία είναι επιβλαβής για το σώμα , και μετά από μια μακρά περίοδο κατανάλωσης μπορεί να δημιουργήσει καρκινικά κύτταρα. Το αλεύρι σίτου είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, καθώς δεν περνά από τη διαδικασία λεύκανσης.

5. Επεξεργασμένο κρέας.

Τα επεξεργασμένα κρέατα βρίσκονται συχνά στο τραπέζι μας, όπως το ζαμπόν, τα λουκάνικα, το σαλάμι, η μορταδέλα ή και πολλά άλλα … Όταν μιλάμε για επεξεργασμένο κρέας εννοούμε αυτό που είναι μέσα στη κονσέρβα,το καπνιστό, το αποξηραμένο ή το κρέας που έχει υποβληθεί σε επεξεργασία με νιτρικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα νιτρικά άλατα σχετίζονται με ορισμένους τύπους καρκίνου, και αν δεν καταναλώνετε επεξεργασμένα κρέατα, τότε είναι λιγότερες οι πιθανότητες να εμφανίσετε καρκίνο.

Όταν οι ειδικοί μιλούν για το φαγητό που προκαλεί καρκίνο , μιλούν για τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχουν τα τρόφιμα, καθώς και τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

6. Πατατάκια

Τα πατατάκια περιέχουν την χημική ουσία, η οποία έιναι γνωστή ως ακρυλαμίδιο , η οποία συμβαίνει όταν τα άμυλα υποβάλλονται σε υψηλή θερμοκρασία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το ακρυλαμίδιο στους καρκινογόνους παράγοντες, καθώς εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

7. Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη, είναι πλούσια σε θερμίδες και περιέχουν τη 4-μεθυλιμιδαζόλη, η οποία δίνει στα αναψυκτικά το σκούρο χρώμα τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η χημική ουσία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να νομοθετούν σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης των 4-μεθυλιμιδαζόλης.

8.Popcorn από το φούρνο μικροκυμάτων

Πρόβλημα με ποπ κορν από τον φούρνο μικροκυμάτων είναι ότι οι σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του πακγρέατος. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δοκιμές έχουν δείξει απελευθέρωση διακετυλίου, μιας τοξικής χημική ουσίας που έχει συσχετιστεί με τον καρκίνο του πνεύμονα.

9.Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του ήπατος, του μαστού, του στομάχου, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος , σύμφωνα με έρευνες. Ο λόγος είναι ότι η αλκοόλη σχηματίζεται από την ακεταλδεΰδη που διαταράσσει το σχηματισμό του DNA και των πρωτεϊνών. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με το κόκκινο κρασί, το οποίο περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία είναι ευεργετική για την καταπολέμηση του καρκίνου. Απλά πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο.

10. Καψαλισμένα τρόφιμα

Το κρέας από τη σχάρα και το τοστ θεωρούνται καψαλισμένο φαγητό. Τα καψαλισμένα μέρη περιέχουν μεγάλη ποσότητα ετεροκυκλικών αμινών , τα οποία έχουμε ήδη αναφέρει στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος. Όταν χρησιμοποιείτε μια σχάρα ή μια τοστιέρα, βεβαιωθείτε ότι το κρέας ή το ψωμί δεν σας έχουν μαυρίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου