Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Φωτογραφία του χρήστη Φρυκτωρίες.
Σαν σημερα γεννηθηκε ο Μεγας Αλεξανδρος το 356 π.Χ
Ο Μέγας Αλέξανδρος έμεινε στην ιστορία σαν ο μεγαλύτερος στρατηλάτης μέχρι σήμερα. Η σοφία του, ΟΙ ευφυείς ιδέες, η τόλμη του, ιδιαίτερα οι επιτυχημένες πολεμικές ικανότητες ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές ,είναι αναμφισβητητες. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που διδάσκονται σε όλες τις στρατιωτικές σχολές του κόσμου.
Ο τρόπος που εμψύχωνε τους στρατιώτες του ,ήταν πάντα μπροστά στην μάχη, όπως και μετά την μάχη πήγαινε ο ίδιος να δεί τους τραυματίες.
Στην έρημο που δεν υπήρχε νερό, του έδωσαν μία κούπα να πιεί και αυτός την έχυσε λέγοντας ΄΄ Αφού δεν υπάρχει νερό για τους στρατιώτες μου δεν θα πιώ ούτε εγώ.΄΄
Την ίδια μεγαλοψυχία ,ευγένεια, και ήθος έδειξε και στους

αιχμαλώτους του.
Στην μητέρα, την γυναίκα , τα παιδιά του Δαρείου, που τους εγκατέλειψε πανικόβλητος, στην μάχη της Ισσού.
Ο δάσκαλός του ο Αριστοτέλης του μετέδωσε την αγάπη του για τον Ομηρο
και ο ίδιος θεωρούσε την Ιλιάδα το απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε στρατιώτη. Το είχε πάντα μαζί του με το σπαθί του.Μέγας Στρατηλάτης , φορέας φιλοσοφικών αρχών και στρατιωτική ιδιοφυία, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ιστορία τον ανέδειξε «Μέγα». Η ζωή του, το έργο του και οι πράξεις του είναι ενσάρκωση μιας μεγάλης κοσμοθεωρίας και φιλοσοφημένων ιδεών για όλο τον κόσμο. Το αποδεικνύει με την γνωστή γενναιοδωρία του, με τις ιδιαίτερες μεθόδους ενοποίησης του κόσμου και την στάση του απέναντι στις γυναίκες, τους άλλους πολιτισμούς και τις θρησκείες των υπόλοιπων κοινωνιών για τις οποίες ήταν λιγότερο κατακτητής και περισσότερο απελευθερωτής.
Περπάτησε ανάμεσα στους θνητούς... πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων... κι από εκεί στην αιωνιότητα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου