Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Οι 25 πόλεις που επηρέασαν την ιστορία του κόσμου – Η Αθήνα στην κορυφή [Εικόνες]

Τέχνη, πολιτισμός, ιστορία. Κάποιες πόλεις σε τούτο τον πλανήτη έλαμψαν στο πέρασμα του χρόνου, χάρη στους ανθρώπους τους και τις ιδέες τους. «Γέννησαν» και έγραψαν την ιστορία και όλος ο κόσμος πλέον έχει επηρεαστεί και συνεχίζει να επηρεάζεται από αυτές.
Αν σας ρωτούσε κανείς ποια πόλη πιστεύετε πως είναι η πιο σημαντική της ιστορίας, πιθανότατα η Αθήνα να σας έρχεται πρώτη στο νου και όχι άδικα.
Σε μια λίστα με τις 25 πόλεις του List25.com, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας, δύο ελληνικές έχουν την δική τους θέση. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας δεσπόζει στην κορυφή, ενώ στο No 22 βρίσκεται η Ολυμπία.
«Γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα είναι η σημαντικότερη πόλη της στα πεδία της φιλοσοφίας, της αρχιτεκτονικής, της πολιτικής, της ελεύθερης σκέψης, ενώ θεωρείται το «σπίτι» της ιδανικής διακυβέρνησης: της δημοκρατίας.
Στην Αθήνα διοργανώθηκαν για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Μερικοί από τους πιο διάσημους πολίτες της είναι ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Σόλων και ο Περικλής».







Οσο αναφορά την Ολυμπία την χαρακτηρίζει ως «Κοιλάδα των θεών» και συνεχίζει: «Είναι το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα του πιο σημαντικού αθλητικού γεγονότος όλων των εποχών: των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Ολυμπία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και ένα από τα πιο ισχυρά »ονόματα» στον κόσμο, xorisorianews.gr με δισεκατομμύρια ανθρώπων να έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην πόλη κατά την διάρκεια αφής της ολυμπιακής φλόγας.
Με πληθυσμό περίπου 13.500, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά μικρά μέρη του κόσμου».





Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι 25 πόλεις της λίστας:
Αθήνα
Ιερουσαλήμ
Μέκκα
Ρώμη
Βαβυλώνα
Πεκίνο
Κωνσταντινούπολη
Ουρ
Παρίσι
Εριντού
Αλεξάνδρεια
Νέα Υόρκη
Βαγδάτη
Βερολίνο
Κάιρο
Δαμασκός
Δελχί
Ντουμπάι
Φλωρεντία
Λονδίνο
Μόσχα
Ολυμπία
Τενοτστιτλάν (πρωτεύουσα Αζτέκων)
Τιμπουκτού
Τόκιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου