Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο ΟΗΕ έχει αποφασίσει. (ΨΗΦΙΣΜΑ 817/93) Ονομασία ΣΚΟΠΙΩΝ = ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ-VARDARSKA. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ


Το μακρινό 1993, τον Απρίλιο ο ΟΗΕ αποφάσισε ποια θα είναι η ονομασία των Σκοπίων. Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom...
Φυσικά τα γειτονάκια μας, οι σλάβοι, δεν αποδέχτηκαν ποτέ επίσημα αυτό το όνομα και από τότε χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία Macedonia – Μακεδονία για την ονομασία του κρατιδίου τους.
Από τότε δυστυχώς πολλές χώρες διεθνώς έχουν αποδεχτεί ως επίσημη ονομασία του κρατιδίου τη λέξη «Μακεδονία». Μάλιστα μεταξύ αυτών ήταν και οι ΗΠΑ.
Πλην των ΗΠΑ, έχουμε αφρικανικές και σκανδιναβικές χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Η ήττα αυτή, της διπλωματίας της χώρας μας δεν είναι πολιτική, ούτε καν κομματική. Είναι εθνική. Δείχνει το έλλειμμα ενός οργανωμένου σχεδίου, μίας στρατηγικής σε διεθνές επίπεδο για τα εθνικά μας θέματα.
Τέλος δείχνει το χαμηλό επίπεδο συμμαχιών, ειδικά αν συνυπολογίσουμε πόσο προσδεμένοι είμαστε στο άρμα των ΗΠΑ…
Θυμίζουμε πως τα Σκόπια, ως γεωγραφική περιοχή ονομάζονται Βαρντάσκα, στην τοπική γλώσσα. Είναι προσδιορισμός γεωγραφικός, από την εποχή της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο. Σας παραθέτουμε και φωτογραφίες που το στηρίζουν. Συνεπώς δεν είναι καθόλου παράλογο να θεωρήσουμε πως αυτή η ονομασία πρέπει να χρησιμοποιηθεί και στις τωρινές διαπραγματεύσεις.

Δείτε την απόφαση του ΟΗΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου