Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Πώς θα διορίσουν 150.000 Συριζαίους

Γράφει ο
Θανάσης Παπανδρόπουλος
Μάλλον απαρατήρητη πέρασε μία είδηση που πρωτοδημοσιεύτηκε στην Αυγή της Κυριακής και σχολιασμένη ήταν πρωτοσέλιδη στην Εστία της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Εστία, πρόκειται για μία φαινομενικά αθώα και δήθεν αξιοκρατική μεθόδευση που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιλέξει τους 150.000 ανέργους οι οποίοι θα απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίες μάλιστα πρόκειται να ανανεωθούν τρεις φορές. Με άλλα λόγια, οι παραπάνω συμβασιούχοι θα απασχολούνται επί 24 μήνες και στην συνέχεια, όταν λήξουν οι συμβάσεις, θα ξεκινήσουν τα γνωστά απεργιακά και άλλα σόου για να μονιμοποιηθούν όσο από αυτούς θα βρίσκονται στον δημόσιο τομέα.
Η όλη διαδικασία, όπως αναφέρεται στην Εστία, ξεκινά με εντολή
που έχει δοθεί στον ΟΑΕΔ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει σε …Reprofiling ανέργων! Περί τίνος πρόκειται; Κατά την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, «όλοι οι άνεργοι θα περνάνε από Reprofiling και αυτό σημαίνει ότι μέσα από μία συνέντευξη θα καταγράφονται τα προσόντα του ανέργου αλλά και οι δυσκολίες να βρει θέση εργασίας. Έτσι θα δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο ατομικό σχέδιο δράσης. Συνεπώς τα προγράμματα που θα ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ θα έχουν καλύτερη στόχευση, άρα καλύτερος προγραμματισμός, καλύτερες νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη παροχή υπηρεσιών και περισσότερος σεβασμός στον άνεργο».
Αυτά, βέβαια, ισχύουν σε θεωρητικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, όμως, οι θεωρίες είναι το καλύτερο προπέτασμα καπνού –διότι, σε περιπτώσεις προσλήψεων, όταν φθάνουμε στην πράξη, τα πράγματα αλλάζουν. Κάποιοι από εμάς που βρίσκονται στην δημοσιογραφική πιάτσα αρκετές δεκαετίες, γνωρίζουμε ότι θέσεις εργασίας στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ διανέμονται με… χαρτάκια προτεραιότητας στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ψιθυρίζεται εντόνως στο Κοινοβούλιο από τους ίδιους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Σε κάθε υπουργείο, άλλωστε, στο γραφείο του υπουργού απασχολείται τουλάχιστον ένας μετακλητός υπάλληλος, με αρμοδιότητα την σύνδεση της κυβέρνησης με το κόμμα και την κοινωνία.
Η πελατειακή λογική εντάσσεται στο DNA  αυτού του κόμματος, που κάνει τα πάντα για να διατηρήσει –σε συνθήκες δημοσκοπικής καταρρεύσεως– μία ελάχιστη εκλογική βάση, για να σταθεί αξιοπρεπώς στην επόμενη αναμέτρηση.
Ακόμη και αν, λοιπόν, η διαδικασία της συνέντευξης ανέργων εκκινεί από τις αγαθές προθέσεις της αναπληρώτριας υπουργού ώστε να αποκτήσει ο ΟΑΕΔ πληροφοριακή βάση δεδομένων των ανέργων του, στην πραγματικότητα υπάρχει ο μέγας κίνδυνος να διολισθήσει αυτή η πρακτική σε μέθοδο πληροφορήσεως των πολιτικών και ιδεολογικών φρονημάτων κάθε ανέργου, προκειμένου να προηγούνται οι «προοδευτικοί». Ο,τιδήποτε δεν συνιστά τυποποιημένη διαδικασία, είναι ανοικτό στην μεροληψία και την αδικία. Αυτό είναι κοινό μυστικό.
Επίσης, σχολιάζει η Εστία, η διαδικασία της συνέντευξης γεννά καχυποψίες για έναν σημαντικό λόγο με μεγάλο διακύβευμα. Όπως αποκάλυψε η Αυγή της Κυριακής, οι 150.000 θέσεις εργασίας θα «προκηρυχθούν» με μισθό εντελώς αφορολόγητο! Δεν είναι …ανόητοι οι αριστεροί να κάνουν λάθη που θα τούς αποκόψουν από τον κόσμο τους. Η διαχείριση των ανέργων και το εμπόριο ελπίδας στο οποίο θα επιδοθούν δημιουργώντας μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ νέες στρατιές συμβασιούχων, θα αποτελέσουν ένα από τα πολιτικά όπλα τους για να εγκλωβίσουν κόσμο στις τάξεις τους και να ψαλιδίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που εξήγγειλε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων από το 2019 που αφορά σε χιλιάδες 17άρηδες, η μείωση του συντελεστή δυσκολίας για την απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μέσω συνέντευξης (θα αφαιρεθούν οι δύσκολες ερωτήσεις) και οι 150.000 θέσεις εργασίας συνολικής δαπάνης 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, συγκροτούν το πολιτικό σχέδιο πανικού για μείωση των διαρροών της κυβέρνησης, η οποία, όπως έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αιμορραγεί προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.
Η κατανομή των ανέργων που θα βρουν δουλειά είναι ενδεικτική της πολιτικής στόχευσης της αριστεράς. Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, με στόχο «την καλύτερη αντιστοίχιση των δικαιούχων με τις θέσεις εργασίας»: α) 50.000 μακροχρόνια ανέργους όλων των ηλικιών, β) 25.000 εργαζόμενους 55 ετών και άνω με πρότερη εργασιακή εμπειρία, γ) 55.000 νέους ανώτερου μορφωτικού επιπέδου και δ) επιδοτήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα για πρόσληψη 20.000 ανέργων.
Από τα παραπάνω σοβαρά στοιχεία, και σε συνδυασμό με τα σόου εξόδου στις αγορές που προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, γίνεται αδρό το τοπίο μέσα στο οποίο θα κινηθεί τους προσεχείς μήνες με στόχο την παραμονή στην εξουσία. Πάνω δε στο θέμα αυτό, είναι αξιοπρόσεκτο το φαινόμενο του «τσιπρισμού» που εκκολάπτεται στην χώρα μας, με το οποίο θα ασχοληθούμε σε ξεχωριστή αρθρογραφία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου