Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου!

Δίχως αμφιβολίας αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους άλτες του μήκους της Ευρώπης. Στα 19 του χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου παρουσιάζει την βελτίωση, την εξέλιξη και την πρόοδο που θα πρέπει να έχεις ένας αθλητής με το ταλέντο του.
Η νίκη του σήμερα στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8,07 μ. ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, δεδομένο του ότι ήταν μακράν ο καλύτερος από τους μετέχοντες. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι" προσγειώθηκε" δύο φορές στα 8,07 μ. στο πρώτο και δεύτερο άλμα του, ήταν άκυρος στο τρίτο και το πέμπτο και πέτυχε 7,91 μ. στο τέταρτο, ενώ στο έκτο και τελευταίο σημείωσε 7,78 μέτρα .

Η νίκη του Τεντόγλου έχει και σημειολογική αξία δεδομένο του ότι στην ίδια διοργάνωση, στην ίδια πόλη ένας άλλος σπουδαίος Ελληνας άλτης του μήκους κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το 2001 ο Λούης Τσάτουμας "προσγειώθηκε" στα 7,98 μέτρα στην αντίστοιχη διοργάνωση και πανηγύρισε την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το 24 ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το έκτο χρυσό. Παράλληλα ο νεαρός έκλεισε τον κύκλο του στην κατηγορία των εφήβων με ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο, από πέρυσι στο Μπίντγκοζ.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, που κατέκτησε την όγδοη θέση με 7,74 μέτρα. Ο αθλητής βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του τελικού το ατομικό του ρεκόρ, αφού πριν το 7,74 μ. στην έκτη προσπάθεια είχε πετύχει 7,72 μ. στην τρίτη προσπάθεια, επίδοση που τον έβαλε στην οχτάδα.

Ο αθλητής του Παύλου Σκορδίλη ξεκίνησε την προετοιμασία του μετά το χειμώνα, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, ωστόσο κατάφερε να βρει το δρόμο προς τις καλές επιδόσεις. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάκουμπ Αντεζάκ με 8,02 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και το χάλκινο ο Σάντος με 7,96 μέτρα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου