Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ένα «μυστικό» νησί όπου όλοι οι κάτοικοι ζουν χωρίς χρήματα κοντά στη φύση! [εικόνες-βίντεο]

To Lasqueti είναι ένα μυστικό μικρό νησί, στον Καναδά, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ζουν απομονωμένα και αυτόνομα στη φύση και είναι υπερήφανοι γι’ αυτό.
Με πολύ μικρή βιομηχανία ή οικονομία, οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν απλά, πέρνωντας ότι χρειάζονται για να επιβιώσουν από τη γη χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη από χρήματα. Η απογραφή του 2011 κατέγραψε 426 ανθρώπους που ζουν στο Lasqueti (αν και μια πιο πρόσφατη ημερομηνία σε μια ιστοσελίδα αναφέρει ότι υπάρχουν 350 μόνιμοι κάτοικοι), συμπεριλαμβανομένων 70 παιδιών.

Σύμφωνα με το blog της κοινότητας, Lasqueti είναι «ένα νησί, με ποιητές, καλλιτέχνες, φυσικούς, ψαράδες, υλοτόμους, καλλιεργητές, σχεδιαστές, επαγγελματίες μουσικούς, συγγραφείς, ορισμένους κατασκευαστές μικρής κλίμακας, καθώς και κάποιους συμβούλους εκπαίδευσης, της μηχανικής, της δασοκομίας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. »



Ενώ ορισμένοι κάτοικοι χρησιμοποιούν ηλιακούς συλλέκτες, ξυλόσομπες, ανεμογεννήτριες και νερόμυλους, άλλοι επιλέγουν να ζουν χωρίς καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα.Εκτός από το ένα μπαρ και το ένα καφέ του νησιού, το Lasqueti διαθέτει επίσης δωρεάν κατάστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουνή να πάρουν πράγματα χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Οι κάτοικοι που ζουν εκεί λένε ότι απολαμβάνουν την αίσθηση της αιωνιότητας, της κοινότητας, και της ελευθερίας που τους προσφέρει το σπίτι τους.


Δεν υπάρχει μπακάλικο στο νησί, έτσι οι άνθρωποι έχουν την τάση να κρατάνε τα κοτόπουλα τους και να καλλιεργούν τα δικά τους βιολογικά προϊόντα, καθώς και να αναζητούν τροφή στο δάσος που καλύπτει το βραχώδες νησί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τουαλέτες κομποστοποίησης, και ένας κάτοικος του νησιού έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να χέζεις στο Lasqueti» για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την έννοια του πώς λειτουργεί αυτό στην πράξη.



Κάποιες ουσιαστικές συμβουλές από τους κατοίκους του Lasqueti:«Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, παρακαλώ να έχετε αυτό κατά νου: Το Lasqueti δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια « εσκεμμένη κοινότητα », και μάλλον δεν είναι ό, τι νομίζετε ότι είναι – είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο νησί, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη κοινότητα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και την ταυτότητά του.

Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος «πρέπει» να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείται να συμβιβαστείται με αυτό, τότε θα βρεθεί μαι θέση για σας εδώ. «


Στο παρακάτω μικρό ντοκυμαντέρ , μια δημοσιογράφος πάει να συναντήσει κατοίκους του νησιού, για να μάθει περίσσοτερα για τη ζωή τους σε αυτό το όμορφο,ξεχασμένο από το χρόνο νησί.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου