Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σημαντική ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στην Αθήνα! Βρέθηκε ολόκληρος ΣΤΡΑΤΟΣ...

Πάνω από 2.500 χρόνια πριν, ένας Αθηναίος ευγενής με την ονομασία Κύλων - ο πρώτος καταγεγραμμένος Ολυμπιονίκης - προσπάθησε να αναλάβει την πόλη της Αθήνας και να εγκατασταθεί ως μόνος ηγεμόνας.
Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη και τον Ηρόδοτο, Αθηναίοι και  Έλληνες ιστορικοί που έγραψαν για το πραξικόπημα, ο Κύλων δέχτηκε μια στρατιά από τους οπαδούς να εισέλθουν στην πόλη και να πολιορκούν στην Ακρόπολη.
Ηττήθηκαν, αλλά ο Κύλων κατάφερε να δραπετεύσει.
Τώρα οι αρχαιολόγοι στην Αθήνα πιστεύουν ότι μπορεί να βρήκαν μερικά από τα απομεινάρια του στρατού του Κύλωνος σε έναν μαζικό τάφο στο Φάληρο, 6 χιλιόμετρα νότια του κέντρου των Αθηνών.
Η ανακάλυψη των 80 σκελετών των ανδρών είναι "ανυπέρβλητη" στην Ελλάδα, δήλωσε η αρχαιολόγος Στέλλα Χρυσουλάκη.
Όλοι οι άνδρες είχαν τα χέρια τους σε αλυσίδες σιδήρου και τουλάχιστον 52 από αυτά είχαν τα χέρια τους δεμένα πάνω από τα κεφάλια τους.
Πέθανε από χτυπήματα στο κεφάλι, θύμα μιας "πολιτικής εκτέλεσης" που χρονολογείται από το 675 έως το 650 π.Χ. σύμφωνα με κομμάτια κεραμικής που βρέθηκαν στον τάφο, δήλωσε η Χρυσουλάκη.
Εκείνη τη στιγμή, η Αθήνα μόλις είχε ξεκινήσει να οργανώνεται δημοκρατικά, κάτι που συνέβη «με φόντο πολιτικών αναταραχών, εντάσεων μεταξύ τυράννων, αριστοκρατών και μεσαίας τάξεως», πρόσθεσε. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου