Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ώρα να καταργηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών…


Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος, 
Ο Πρόεδρος Μακρόν αποδεικνύεται ως ο άνθρωπος της Ελλάδος και θα πρέπει η Κυβέρνηση να μελετήσει πως θα επωφεληθεί από τον δυναμικό πλέον και ανερχόμενο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Στο προηγούμενο σημείωμά μας, ο Πρόεδρος Μακρόν μας εξέπληξε με την άρνησή του να συμφωνήσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και την Αλβανία, θεωρώντας αναγκαίο στην Ε.Ε. να προηγηθεί η εμβάθυνση πριν την διεύρυνση, απορρίπτοντας την αποδοχή νέων κρατών μελών. Ασφαλώς αυτό το σκεπτικό είναι τόσο σημαντικό όσο και επείγον, όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας. Όμως διακρίνουμε και ένα δεύτερο σκεπτικό στην ενέργεια αυτή του Προέδρου Μακρόν, εξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο.
Όσον αφορά τα Σκόπια, διέγνωσε ενδεχομένως, την αβελτηρία των πολιτικών τους, οι νάνοι και ανιστόρητοι αυτοί πολιτικοί ηγέτες της Γείτονος, οι οποίοι για αρκετά τώρα χρόνια, πιπιλίζουν τα χαμηλού πνευματικού επιπέδου, έτσι και αλλιώς, μυαλά των Σλάβων κατοίκων της περιοχής αυτής, να πιστέψουν ότι από σπουργίτες μπορούν να γίνουν αετοί, με το να μετονομαστούν Μακεδόνες. Οποίο κατάντημα αλήθεια! Ασχέτως και εάν ο Πρόεδρος Μακρόν είχε και κάποιο δικό του λόγο για την απόφασή του αυτή, γεγονός είναι ότι στη χώρα μας έτυχε ένα λαχείο το οποίο οφείλει η Κυβέρνηση να εισπράξει το γρηγορότερο δυνατό, πριν αλλάξουν οι συγκυρίες και αντιστραφούν τα δεδομένα. Οι καιροί ου μενετοί!
Οι λεπτοί χειρισμοί που αναφέρουμε στον υπότιτλο του σημειώματος, έχει να κάνει με τις προθέσεις και θελήσεις των ισχυρών δυνάμεων εκείνων οι οποίες ανάγκασαν τον κ.Τσίπρα να υπακούσει στις προσταγές τους. Εκείνος, πιστός στις απώτερες και βαθύτερες βλέψεις του, έσπευσε να ικανοποιήσει τις εντολές τους και μάλιστα εσπευσμένα και χωρίς ούτε καν να ζητήσει την γνώμη των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής, τα οποία θα δυσκόλευαν τις αποφάσεις του, με κίνδυνο να διακινδυνεύσει «τις απώτερες και βαθύτερες» βλέψεις του, που αναφέραμε πιο πάνω, τις οποίες ενδέχεται κάποια στιγμή στο μέλλον να τις αναλύσουμε. Με το γνωστό του αντιδεοντολογικό ύφος και άκρως αντικοινοβουλευτική του τακτική και πράξη, αφού εκτέλεσε με απόλυτη συνέπεια το «καθήκον» του απέναντι των Μεγάλων, ζητάει και τα ρέστα από τα υπόλοιπα κόμματα και ιδίως από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι Μεγάλες αυτές δυνάμεις, οι οποίες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μόνο το όποιο δικό τους συμφέρον, ασχέτως μεγέθους ή σοβαρότητας, δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων για να το πετύχουν, έτσι και στην περίπτωση των Σκοπίων, προκειμένου να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ, αν είναι μόνο αυτό, αντί να πιάσουν και από τα δύο αυτιά τους ανόητους Σκοπιανούς, να τους ταρακουνήσουν και να τους τονίσουν ότι με μάσκες και ψευδαισθήσεις, δεν θα γίνουν ποτέ Μακεδόνες, απλά διότι ήταν, είναι και θα είναι Σλάβοι. Αντί λοιπόν να τους κανακεύουν, αγνοώντας, αν όχι περιφρονώντας τους συμμάχους και φίλους τους όπως είμαστε εμείς οι
Έλληνες, προσβάλλοντας την ιστορία μας, τον πολιτισμό και την αξιοπρέπειά μας, να τους νουθετήσουν και να τους υποσχεθούν ότι ως Σλάβους θα τους συμπαρασταθούν και θα τους βοηθήσουν να αναδείξουν τον δικό τους πολιτισμό και την δική τους ιστορία, και να αισθάνονται υπερήφανοι ως Σλάβοι, χωρίς να χρειάζεται να φορούν μια ψευδεπίγραφη μάσκα και ως μασκαράδες των απόκρεω να πιστεύουν ότι ανέβηκαν κοινωνικό στάτους. Οι πολιτικοί λόγοι για τους οποίος ο Τίτο ονόμασε Μακεδονία την περιοχή των Σκοπίων, παρέσυρε τους φτωχούς τω πνεύματι Σκοπιανούς να πιστέψουν ότι, ως δια μαγείας, έγιναν Μακεδόνες, αλλά τώρα ως κράτος πλέον, ανεξάρτητο όπως οι ίδιοι το διακήρυξαν, να πετάξουν την ψεύτικη μάσκα αυτή που τους φόρεσε ο Τίτο και να είναι υπερήφανοι ως Σλάβοι πλέον.
Οι «Μεγάλοι» αυτοί, γνωρίζουν πολύ καλά την ανοησία αυτή των Σκοπιανών να παριστάνουν τους Μακεδόνες, και πέραν των όποιων συμφερόντων τους, οφείλουν να σέβονται την ιστορία ενός φίλιου κράτους και την άρνησή τους να δεχθούν την παραποίηση αυτή της ιστορίας τους. Οι άμυαλοι Σκοπιανοί, έχουν κατρακυλήσει στον πάτο του βαράθρου της απόλυτης ανοησίας, διακηρύσσοντας σε διαδήλωση, μετά την άρνηση Μακρόν, ότι «Με τις νέες σημαίες του Ήλιου της Βεργίνας δεν θα πρέπει να σιωπήσουμε αλλά να τους πούμε ότι εμείς ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορούμε να προκαλέσουμε μεγαλύτερη καταστροφή από αυτήν που μπορούν να μας βλάψουν».
Δεν εκτιμούν το μεγάλο δώρο που τους προσέφερε ο Τσίπρας, όταν εκ του μηδενός τους αναγνώρισε γλώσσα και εθνικότητα ως Βόρεια Μακεδονία και εκτεθήκαμε διεθνώς, όταν διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο για το Σκοπιανό ζήτημα (224 σελίδες) του Ιωάννη Δ. Παπακωνσταντίνου (John D. Pappas). Ελεύθερα αναγνώσιμο και διαθέσιμο (freely readable and downloadable) εδώ:
Με αγγλικό τίτλο «MACEDONIA Made in USA» και ελληνικό υπότιτλο «Από το ΟΧΙ των Ελλήνων το 2008 … στο YES των προθύμων το 2018».
Οι κύριοι αυτοί, για τους οποίους δεν αξίζει ούτε η συμπόνια και οφείλουμε ως κυρίαρχο κράτος να ακυρώσουμε εμείς πρώτοι την ανθελληνική αυτή Συμφωνία, με βάση ότι έτσι κι αλλιώς δεν τηρούν καθόλου οι Σκοπιανοί, πριν το κάνει το VMRO όταν κερδίσει τις εκλογές. Συγχρόνως έχουμε καθήκον και υποχρέωση να απαιτήσουμε από όλους τους όποιους Μεγάλους, να μην συνηγορούν στην προσβολή ημών των φίλων τους, αν θέλουν να μας έχουν φίλους και να ζητήσουν αυτοί μετ’ επιτάσεως από τους Σκοπιανούς, να σταματήσουν να ανοηταίνουν. Να απαιτήσουμε και από την Ε.Ε. να πάψουν την στρουθοκαμηλική συμπεριφορά και να νουθετήσουν τους Σκοπιανούς, αν όχι κάτι αυστηρότερο.
Έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου και αν συντονίσουμε τις ενέργειές μας με το δυναμικό και δραστήριο συμπατριώτη μας ΕλληνοΑμερικανό κ.Σπύρου, ο οποίος έχει βάλει σκοπό την ακύρωση της Συμφωνίας αυτής, την οποία θεωρεί προσβλητική, αν όχι προδοτική, για τη χώρα μας και όπως ισχυρίζεται, την έχει μπλοκάρει ήδη σε πολλές περιπτώσεις. Οι ανά την υφήλιο Μακεδονικές ενώσεις, έχουν ξεσηκωθεί, χωρίς κανείς να τους ακούει, ούτε εμείς που έχουμε υποχρέωση, καθώς και με την εντυπωσιακότατη κίνηση 220 ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού που απέστειλαν προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μακροσκελή επιστολή ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει την παραχάραξη της ιστορίας. Ας σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης.
Έτσι καλούσανε την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τ. Μπούς στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν απομένει σε μας, παρά συν Αθηνά και την χείρα μας να κινήσουμε. Αυτά προς το παρόν!
Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail:nanagnostatos@gmail.com
thiakos.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου