Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

"Λέγε όπως θες εσύ. Όχι Ρασπούτιν, δολοπλόκο, και σεξομανή"


 Κώστα  Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στη χώρα μας το σκάνδαλο, Νοvartis δεν απασχόλησε -ως προς το σκέλος της διερεύνησής του -τους αρμόδιους κρατούντες. Παίχτηκε μια κακόγουστη κωμικοτραγική παράσταση.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, χρησιμοποιώντας  ακόμη και κουκουλοφόρους μάρτυρες,  προκειμένου να οργανώσει καλύτερα την εκστρατεία σπίλωσης. Στην πορεία - εξαιτίας δικαστικής έρευνας- υπήρξαν απαλλαγές και αρχειοθετήσεις υποθέσεων των "κατηγορουμένων". Επακολούθησε μπούμεραγκ. Οι κατήγοροι κατηγορήθηκαν-από τους
απαλλαγέντες κατηγορούμενους - ως σκευωροί με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην προανακριτική επιτροπή- παραπομπή του τ. Υφυπουργού  Δικαιοσύνης. Εδώ αρχίζει η θλιβερή παράσταση (επιπέδου των φθηνών θεατρικών μπουλουκιών) των κομματικών μπουλουκιών στο καφενείο/Βουλή.
1. Ο κος Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης ταυτίστηκε, υποστηρίζοντας με πάθος τον τ. κο Υφυπουργό του, με εκείνον και αποκάλεσε δειλούς τους κυβερνώντες  επειδή δεν ...τόλμησαν να ... αναμετρηθούν και με τον ίδιο.
(Ενώ θα μπορούσε ο ίδιος να ζητήσει και να επιτύχει - με δικούς του βουλευτές - να μπει στο κάδρο, δεν το έπραξε. Ίσως από ... αχαλιναγώγητη γενναιότητα).
2. Τα υπουργικά έδρανα έμειναν, λόγω συμβολισμού μη παρέμβασης, άδεια. Αστόχαστη ενέργεια. Αλυσιτελής προσπάθεια συμβολισμού ή -και - εντυπωσιασμού.
Αν η Κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος συνολικά, επιθυμεί να μην παρεμβαίνει, τότε ας το αποδείξει εμπράκτως αφήνοντας ανεπηρέαστη την δικαιοσύνη να εκλέγει η ίδια την ηγεσία της, χωρίς ανάμειξη της - εκάστοτε- κυβέρνησης στο έργο της.
3. Πάντως δεν υπήρξαν συνειδησιακές διαφοροποιήσεις στις τάξεις της Αξ. Αντιπολίτευσης.
4. Έχω πολλές φορές καυτηριάσει είτε την αποχή, είτε το "παρόν", στο Κοινοβούλιο. Ασύνετη η στάση άλλων κομμάτων, τα οποία ουσιαστικά δήλωσαν: Αμέτοχα. Ο ελληνικός όμως λαός και ιδίως όσοι τα ψήφισαν θα ήθελαν να ακούσουν την άποψή τους. Να πάρουν θέση.

5. Το αποκορύφωμα ήταν η ομιλία αυτοϋπεράσπισης του κου τέως Υφυπουργού Δικαιοσύνης. Φαίνεται πως περισσότερο τον απασχόλησε το να αποσείσει το παρωνύμιο: "Ρασπούτιν", παρά η ... " μη εμπλοκή του στην σκευωρία". Αναλώθηκε στην ιστορική αναφορά των σεξουαλικών επιδόσεων του διαβολοκαλόγερου, αλλά τον ... απάλλαξε - ανιστόρητα- από ραδιουργίες και δολοπλοκίες. Όχι βέβαια επειδή τον συμπαθεί (τον καλόγερο) αλλά για να δείξει πόσο τον αδικούν όταν τον αποκαλούν: "Ρασπούτιν".  Επιχειρηματολόγησε  λέγοντας πως ο Ρασπούτιν ήταν σεξομανής, αλλά όχι ραδιούργος.  Συνεπώς ο κος Υφυπουργός δεν είναι -κατά δήλωσή του - ούτε σεξομανής, ούτε ραδιούργος (αφού και εκείνος δεν ήταν !.... ). "Ράβδος εν γωνία" άρα προμηνύεται βροχόπτωση!.
Λαϊκά τώρα:" Λέγε με παλιόπαιδο, λέγε με αλήτη, μέχρι και ληστή. Μα μη με λες Ρασπούτιν =δολοπλόκο και σεξομανή!...





ΥΓ Ιλαροτραγική η εξέλιξη /πλοκή του έργου που παίζουν οι ατάλαντοι Κλαυσιγελωτοποιοί (=προξενούν κλαυσίγελω) μας. Μάλιστα ο παραπεμπόμενος τέως Υφυπουργός Δικαιοσύνης κατόρθωσε να φαιδρύνει περαιτέρω την όλη υπόθεση ασχολούμενος με την ... "αδικία" που έγινε σε βάρος του (αποκαλώντας τον "Ρασπούτιν"). Όντως σατανική νεοελληνική πατέντα διερεύνησης σκανδάλων. Επιπέδου .... διαολοκαλόγερου -Ρασπούτιν!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου