Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

«Βόμβα» στην υπόθεση Novartis: Άκυρες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα;

Άκυρες ενδεχομένως να κριθούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα της υπόθεσης Novartis.
Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης και Ευάγγελος Ζαχαρής ζητούν από τις ΗΠΑ να μάθουν αν οι μάρτυρες είναι ίδιοι σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Τη συγκεκριμένη εκδοχή έχει παρουσιάσει σε επίσημο έγγραφο κατά το παρελθόν ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης και προφανώς κατατέθηκε εκ νέου από άλλους μάρτυρες, γεγονός που οδήγησε τους εισαγγελείς σε επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ.
Με έγγραφο τους προς τις αμερικανικές αρχές, ζητούν:

-να πληροφορηθούν αν οι μάρτυρες αυτοί αποκόμισαν, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, η αν προσδοκούν  οικονομικά οφέλη για τις καταθέσεις τους, μετά το πέρας της έρευνας στις ΗΠΑ.

-Να ενημερωθούν αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι τα ίδια πρόσωπα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στη χώρα μας.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει ρητά τα ανταλλάγματα ή την υπόσχεση ανταλλαγμάτων σε μάρτυρες. Σε μια τέτοια περίπτωση καθίστανται άκυρες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα.

Εφόσον βέβαια αποδειχθεί ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στη χώρα μας και στις ΗΠΑ.

Πάντως, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, φέρονται να αναφέρουν μόνο τις κωδικές ονομασίες των προστατευόμενων μαρτύρων, ευελπιστώντας ότι οι αμερικανικές αρχές θα τους αποκαλύψουν τα υπόλοιπα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι όμως που θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα μιας και στις ΗΠΑ το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων εφαρμόζεται απαρέγκλιτα.

Μετά από αίτημα της Βουλής οι εισαγγελείς διαβιβάζουν τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο της Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και το έγγραφο των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο οποίο ζητούν να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα αν για την υπόθεση αυτή έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη, καθώς επίσης να τους γνωρίσουν αν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών.

Επίσης, να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα αν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι το αποτέλεσμα της.

Χθες, Πέμπτη, (24/10/2019) κλήθηκε να καταθέσει στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ, Παύλος Σαρακης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου