Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Σκοπιανό. Ευτυχώς που υπάρχει και η Γαλλία !


Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης
Η ενέργεια της Γαλλίας να θέσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., παρέχει μοναδική ευκαιρία στη χώρα μας να απαλλαγεί από την μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών και στη Ν.Δ. να αποδείξει ότι δεν είναι συνένοχος σε αυτήν.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η συμφωνία αυτή θεωρείται απαράδεκτη και από τους δύο λαούς ! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι,  είτε είναι μία δίκαιη συμφωνία, και σαν τέτοια περιέχει αναγκαίους συμβιβασμούς που προφανώς δυσαρεστούν ένα τμήμα,  (πλειοψηφικό ή μειοψηφικό),  και των δύο λαών, είτε είναι μία κακή συμφωνία που επιβλήθηκε από τρίτους και υλοποιήθηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών,  χωρίς  να ερωτηθούν οι λαοί τους και παρά την αντίθεσή τους.

Εν προκειμένω προφανώς συμβαίνει το δεύτερο, γιατί ούτε η πλειοψηφία των σκοπιανών ήταν σύμφωνη με αυτήν, ενώ οι Έλληνες δεν ρωτήθηκαν καθόλου, παρά την εκφρασμένη σχεδόν καθολική αντίθεσή τους, και η συμφωνία πέρασε από τη Βουλή με τη συνέργεια των γνωστών «προθύμων», έναντι των γνωστών ανταλλαγμάτων (υπουργικές καρέκλες κλπ.). Ως τέτοια είναι προφανώς παράνομη και άκυρη.
Η ενέργεια της Ν.Δ. να δηλώνει ότι θα τιμήσει και θα εφαρμόσει τη συμφωνία είναι ακατανόητη και δηλώνει τουλάχιστον υποτέλεια, συνενοχή και ανακολουθία με τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Αντί να θέσει η ίδια βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., καθώς οι σκοπιανοί παραβιάζουν συνεχώς ουσιώδεις όρους και αυτής ακόμα της κακής συμφωνίας, άφησε το θέμα ανοικτό και ευτυχώς που υπήρξε και η Γαλλία.
Τώρα της δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσει τη στάση της, και να επιδιώξει την ακύρωση της συμφωνίας για να αποδείξει ότι είναι μία πατριωτική παράταξη και όχι ένας κυνηγός της εξουσίας. Αν δεν το πράξει άμεσα θα είναι συνένοχος στην εθνική μειοδοσία.
Όσο για την ουσία της υποθέσεως, έχω γράψει αρκετά άρθρα με προτάσεις.
Η ονομασία του κράτους πρέπει να είναι μία σύνθετη μεν αλλά αδιαίρετη και αδιάσπαστη  λέξη και να ισχύει έναντι όλων, κράτους, εθνότητας του λαού και γλώσσας, ώστε να μην μπορεί να καταστρατηγείται από κανέναν.
Κατά την άποψή μου η μόνη λέξη που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και έχω προτείνει, είναι η ονομασία του κράτους ως «Γιουγκομακεδονία»,  του λαού του ως Γιουγκομακεδόνες και της Γλώσσας του ως Γιουγκομακεδονικής.
 Αυτά είναι σύμφωνα με την προσωρινή ονομασία FYROM, που είχε συμφωνηθεί μέχρι τώρα, ανταποκρίνονται πλήρως στην προέλευση του κράτους αυτού, και πιστεύω ότι μπορεί να γίνουν αποδεκτά και από τους δύο λαούς με δημοψηφίσματα, (πιθανόν να υπάρχει και άλλη καταλληλότερη λέξη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω υπόψη μου κάποια συγκεκριμένη πρόταση). 
Εάν δεν γίνουν, είναι καλύτερα να μη γίνει καμία συμφωνία, να παραμείνουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως FYROM, η δε Ελλάδα να θέτει συνεχώς βέτο σε κάθε απόπειρα ένταξή τους στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου