Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Προκαλεί ο ηγέτης του VMRO: «Τίποτα δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να είμαι Μακεδόνας» – Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια

Στα άκρα η προκλητικότητα του ηγέτη του VMRO, με δηλώσεις για την ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών και την εφαρμογή της από τα Σκόπια, ανάλογα με την έκβαση των εκλογών. «Τίποτα δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να είμαι Μακεδόνας» τονίζει ο Μιτσκόσκι.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είχε αποτύχει από την πρώτη στιγμή, και αυτό ήταν εμφανές από τόσο και από την πλευρά του Ζόραν Ζάεφ, όσο και από τη σκοπιανή αντιπολίτευση. Τώρα η Ελλάδα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με νέες διεκδικήσεις από τους Σκοπιανούς, οι οποίες διεκδικήσεις έχουν ήδη ενισχυθεί από την ελαττωματική συμφωνία και αναμένεται να είναι ακόμα πιο επιθετικές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Κρίστιαν Μιτσκόσκι, ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, δήλωσε σε ξεκάθαρα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε κίνδυνο, αν το VMRO αναλάβει την εξουσία μετά τις πρόωρες εκλογές του Απριλίου.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών παρέχει πολλά δικαιώματα στην ελληνική πλευρά και είναι επιζήμια για τα Σκόπια», δήλωσε ο Μιτσκόσκι σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου. Ηδη ο Ζόραν Ζάεφ είχε ρίξει τη δική του… βόμβα νωρίτερα την Τρίτη, δηλώνοντας στο Euronews ότι η εφαρμογή μέρους της Συμφωνίας των Πρεσπών «παγώνει» εξαιτίας της απόφασης της ΕΕ να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

Μιτσκόσκι: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από τις εκλογές
«Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω. Αν αυτό δεν συμβεί, μας περιμένει πολύ δουλειά και σκληρές μεταρρυθμίσεις, για να βάλουμε τη Μακεδονία στο μονοπάτι για την ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε ο Κρίστιαν Μιτσκόσκι.


«Καμία συμφωνία δεν μου απαγορεύει να είμαι Μακεδόνας»
Ομως, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων δεν σταμάτησε εκεί. «Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας, να μιλάω την μακεδονική γλώσσα και να είμαι από την Μακεδονία», είπε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του απέναντι στα όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Εξάλλου και πριν από λίγες ημέρες ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO, Μίτσκο Μιτσούνσκι, είχε προαναγγείλει ότι αν βρεθεί το κόμμα του στην εξουσία θα ανοίξει ξανά το θέμα της ονομασίας.

«Η αρχή μας είναι: όχι στο εξαρχαϊσμό, όχι στην “βορειοποίηση” και λέμε ένα μεγάλο ναι στην επιστροφή του “μακεδονισμού” στην Μακεδονία», τόνισε ακόμη στη συνέντευξη ο Κρίστιαν Μιτσκόσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Οσο για τις εκλογές, που θα γίνουν τον ερχόμενο Απρίλιο στα Σκποπια, εκτίμησε ότι θα τις κερδίσει το VMRO, ενώ χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ως τριετία του «μεγαλύτερου ιστορικά αίσχους από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου