Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Δημοσκόπηση Pulse: Έξι στους δέκα λένε ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση


Σε γκάλοπ της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 73% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διακομματικής συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων - Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Άνοδος Μητσοτάκη, πτώση Τσίπρα

Υπέρ μιας συμφωνίας των κομμάτων, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές είναι οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενέργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία παράλληλα καταγράφει μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.



Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με μια συμφωνία των κομμάτων υπέρ της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς, το 73% των ερωτηθέντων τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διακομματικής συναίνεσης -η οποία, άλλωστε, φαίνεται να επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής την περασμένη Τρίτη.



Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό που φτάνει το 45%, ενώ ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει το 26%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.



Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 13,5 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, έναντι 25% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Στην ερώτηση εάν πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση τα πράγματα στη χώρα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 22-23 Οκτωβρίου 2019, απαντούν προς τη σωστή σε ποσοστό 61% (20% απαντά «σίγουρα σε σωστή» και 41% «μάλλον σε σωστή»).

Στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησης Μητσοτάκη, δε, οι πολίτες αξιολογούν ως θετικότερη τη φορολογική πολιτική με 30% και ακολουθεί η ασφάλεια με 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου