Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Μεταναστευτικό: Πολιτική εθνικής αυτοκτονίας

Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης
Δυστυχώς, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας, η εθνοκτόνος πολιτική των αρμοδίων στο μεταναστευτικό συνεχίζεται.
Έχω αφιερώσει αρκετά άρθρα επισημαίνοντας τον κίνδυνο που υπάρχει με την μεταφορά των μεταναστών (δεν κάνω προς το παρόν διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών), στην ενδοχώρα και ακόμα περισσότερο με τη στέγασή τους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία.
Η κυβέρνηση, αντί να λύσει το πρόβλημα, χαρακτηρίζει συλλήβδην τους πολίτες, που υποφέρουν και διαμαρτύρονται από την κατάσταση αυτή, ως ακροδεξιούς !! Αν ήταν έτσι τα πράγματα η ακροδεξιά θα είχε σχηματίσει κυβέρνηση.
Όπως έχω προτείνει η ριζική λύση του προβλήματος είναι η δημιουργία των κέντρων υποδοχής σε ακατοίκητα η απομονωμένα νησιά, απομονώνοντας προφανώς τους μετανάστες από τους υπόλοιπους κατοίκους.

Μέχρι να γίνει αυτό, γιατί κάποτε θα αναγκαστούν να το κάνουν, οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να σταματήσουν τη μεταφορά τους από τα νησιά στα οποία αποβιβάζονται στο εσωτερικό της χώρας. Παράλληλα πρέπει να απομονώσουν  και να μετατρέψουν άμεσα σε κλειστά κέντρα, και εν ανάγκη να επεκτείνουν,  όλες τις δομές υποδοχής που υπάρχουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος κλπ.), ώστε οι μετανάστες να μην έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους των νησιών αυτών.
Εάν γίνει αυτό, θα το πληροφορηθούν οι μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία και θα γνωρίζουν ότι ερχόμενοι εδώ, θα είναι στην ουσία φυλακισμένοι και  δεν πρόκειται να μεταβούν παράνομα στην Ευρώπη, αλλά θα ζουν σε συνθήκες παρόμοιες ή χειρότερες από αυτές που βιώνουν στην Τουρκία.
Μόνο έτσι θα σταματήσουν να έρχονται και θα λυθεί το πρόβλημα.
Όσο για εκείνους που είναι έξω από το χορό και επικαλούνται τα ανθρωπιστικά αισθήματα και τα κοινωνικά δικαιώματα, ας απευθυνθούν στην Τουρκία που τους διώχνει,  ή ας τους πάρουν στις χώρες τους. Η Ελλάδα μέχρι τώρα αρκετό ανθρωπισμό έχει δείξει και θα πρέπει κάποτε να σταματήσει να είναι το κορόιδο της παρέας, και να φροντίσει και για τους Έλληνες..
Εκείνοι πάλι που επωφελούνται από την ενοικίαση στους μετανάστες των σαράβαλων συνήθως σπιτιών τους, ας τα ανακαινίσουν και ας φροντίζουν να προσελκύουν τουρίστες και όχι να αισχροκερδούν σε βάρος των συγκατοίκων  τους.
Όσο οι αρμόδιοι δεν κατανοούν το πρόβλημα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποτε θα λογοδοτήσουν στην ιστορία για το κακό που προκαλούν στη χώρα, και βέβαια θα το καταλάβουν καλύτερα στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου