Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Οι υπάνθρωποι ξαναβγήκαν στην επιφάνεια

Θα περίμενα πως σε περίοδο πανδημίας, όπου κανένας δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει, όλοι θα ήμασταν πιο ανθρώπινοι. Πιο συμπονετικοί. Πάντα τα έκτακτα γεγονότα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.

Χθες ο Γ.Πρετεντέρης με μια λιτή ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο twitter, δήλωσε πως προσεβλήθη από τον κορονοϊό. Το τι έγραψαν από κάτω τα ανθρωποειδή δεν λέγεται.

Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τον έβριζαν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Ο γνωστός υπόκοσμος του twitter βγήκε να ξεχαρμανιάσει πάνω στην ανακοίνωση του Γ.Πρετεντέρη.

Τόσο μίσος; Τόση απανθρωπιά;

Είναι γεγονός πως η αντιμνημονιακή λαίλαπα έφερε στην επιφάνεια τα κατακάθια της κοινωνίας. Οχυρωμένοι όλοι αυτοί πίσω από τον διχαστικό λόγο και τις τραμπούκικες συμπεριφορές, χαρακτήρισαν με την παρουσία τους μιαν ολόκληρη περίοδο. Και τώρα στην πτώση τους εξακολουθούν και χύνουν την χολή τους. Γιατί μόνον αυτό ξέρουν να κάνουν.

Ενας γνωστός υβριστής, από τα γνωστά τομάρια του twitter, σεσημασμένο συριζοειδές, έγραψε κάτω από την ανακοίνωση του Πρετεντέρη: « μην πεθάνεις τώρα μόνο γιατί με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να στέλνουμε sms για να χέσουμε στον τάφο σου».

Αυτό το τομάρι έχει χιλιάδες ακολούθους.

Βέβαια, ο υπόκοσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακολουθεί τον δρόμο που χαράζουν οι πολιτικοί του καθοδηγητές. Αυτοί που στοχοποιούν τον Τσίοδρα, αυτοί που σκυλεύουν μια νεκρή δημοσιογράφο, αυτοί που απειλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μετά.

Ανοιξαν οι τρισάθλιοι και λογαριασμό στο twitter με την ονομασία «μετά θα λογαριαστούμε». Μάλλον έχουν άγνοια κινδύνου. Η υπόθεση Novartis μπήκε στην άκρη λόγω της επιδημίας. Θα επανέλθει.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της δυσωδίας ήρθε και ο Ν.Τόσκας να μας πει πως : « έγιναν πολλά λάθη, αλλά δεν είναι η στιγμή του ξεμπροστιάσματος». Θα μπορούσα να πω, για δες ποιος μιλά! Αλλά το προσπερνώ.

Ας μας πει ο σύντροφος υπουργός πού έγιναν τα λάθη; Στον Έβρο; Εκεί που οι δυνάμεις ασφαλείας δίνουν νυχθημερόν μάχες με τους παρακρατικούς της Αγκυρας; Και πού ήταν αυτός κρυμμένος εδώ και έναν μήνα;

Εγιναν λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού; Μα κατά γενική ομολογία, που την υπογράφουν ευρωπαίοι τεχνοκράτες, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις λίγες χώρες που αντιμετωπίζουν με επιτυχία την επιδημία.

Εκτός αν ο σύντροφος είπε και καμιά κουβέντα για να περάσει η ώρα. Για την κυρία με τους 132 νεκρούς στην βάρδια της, έγραψα τις προάλλες.

Παρατηρούμε λοιπόν πως, ενώ οι επιστήμονες δίνουν την δική τους μάχη, ενώ η κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής, υπάρχουν οι γνωστοί και οι άγνωστοι που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια. Είτε μουρμουρίζουν μισόλογα, γιατί δεν τολμούν να μιλήσουν ευθαρσώς, είτε κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους βρίζουν χυδαία.

Η φιλελεύθερη δημοκρατία δίνει τον λόγο σε όλους. Ακόμα και σε αυτούς που αγωνίζονται να την ανατρέψουν. Ακόμα και στα κατακάθια του διαδικτύου. Αυτό είναι το μεγαλείο της και αυτό επί σαράντα χρόνια υπηρετεί ο Πρετεντέρης. Περαστικά του!

https://www.liberal.gr/apopsi/oi-upanthropoi-xanabgikan-stin-epifaneia/293430

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου