Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Εμπρησμός Καρά Τεπέ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε παρακρατικούς …ήταν όμως προβοκάτσια


«Παρακρατικές συμμορίες» που αλωνίζουν στη Λέσβο είχε καταγγείλει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη δομή του Καρα Τεπέ εγκαλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση. Και όντως η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό. Αλλά από μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και κινείται μεταξύ Αθηνών και του νησιού του Βορείου Αιγαίου.
Του ΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΕΛΛΙΟΥ ΠΗΓΗ: LIBERAL

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις ημέρες που οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου αντιδρούσαν στην προσπάθεια της
κυβέρνησης να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και τις αυξημένες ροές από την Τουρκία. Το σχέδιο για τις κλειστές δομές έτυχε πολλών αντιδράσεων με πρωτεργάτη τον περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη. Η υποστήριξη στις αντιδράσεις από τις διάφορες ΜΚΟ, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και Πανεπιστημιακούς μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγίου ξεκάθαρη.
Και μια πυρκαγιά στις αρχές Μαρτίου στη Λέσβο ήρθε για να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να καταγγέλλουν παρακρατικούς και ακροδεξιούς που έχουν βρεθεί στα νησιά. Όχι ότι δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα άκρα συνδέονται μεταξύ τους. Το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο
Όμως και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φευ. Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη των εμπρηστών αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Οι εμπρηστές ήταν… μετανάστες. Και μάλιστα ένας εξ αυτών φέρεται να τους έχει μεταφέρει και με το αυτοκίνητο στη δομή που κάηκε. Αυτό δείχνουν οι κάμερες. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των ερευνών της ΕΛΑΣ.
Και δείχνει πως η… προβοκάτσια που επικαλούνταν οι αλληλέγγυοι και λοιποί υποστηρικτές της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στα νησιά, οι οπαδοί των no borders και κήρυκες της ανθρωπιστικής σημασίας των ανοικτών διελεύσεων ήταν πραγματική. Αλλά στήθηκε από μετανάστες. Που ήθελαν απλά να ρίξουν λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης και των κλειστών δομών.
Μια προβοκάτσια που ήρθε λίγο μετά τη διαπίστωση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να κηρύξουν ακόμη και “πόλεμο” κατά της κυβέρνησης ώστε να μη τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού και της δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας στα νησιά
Άλλωστε η περιφέρεια πρωτοστάτησε σε αυτές τις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης και υποστηρίχθηκε και από τη «διανόηση». Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η στις 26 Φεβρουαρίου των Καθηγητών, των αναπληρωτών των επίκουρων και λεκτόρων που που διδάσκουν στα πανεπιστημιακά τμήματα της Λέσβου της Χίου της Σάμου της Ρόδου της Λήμνου και της Σύρου.
Είχαν καταδικάσει την κυβέρνηση. Σε ένα κείμενο έκαναν λόγο για «ωμή κυβερνητική βία», για «μεθόδους εφάμιλλες ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος» και για προσπάθεια να στηθούν «Αλκατράζ και Γκουαντανάμο».
«Έτσι αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά, το άγριο και βάρβαρο πρόσωπο της πολιτικής του «νόμου και της τάξης» που στρέφεται ενάντια σε όποιον διεκδικεί, ενάντια στο λαό, ενάντια στη νεολαία που αγωνίζεται, ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες που διεκδικούν μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή».ανέφεραν.
Ήταν αυτοί που ζητούσαν «Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την Λέσβο, την Χίο και να μην έρθουν σε κανένα άλλο νησί.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά μας και να μην φτιαχτούν νέα σε κανένα άλλο μέρος της χώρας.. να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις».

Και φυσικά «Να επιστραφούν άμεσα στους πρόσφυγες και τις προσφυγίνες τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν και όσοι.ες επιθυμούν να παραμείνουν Ελλάδα, να έχουν δικαίωμα στην εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου