Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μετράνε τώρα τις πληγές τους

Σάκης  Μουμτζής

Μπροστά στην γενική κατακραυγή, στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πίσω, διαχωρίζοντας την επίσημη θέση του κόμματος από τις χυδαιότητες των φερεφώνων τους. Υπήρξε και έντονη εσωκομματική κριτική την οποία δεν μπορούσε να αγνοήσει ο Τσίπρας και η ομάδα του. Την πολιτική αλητεία των πιο επιθετικών μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ την αποδοκίμασαν πιο έντονα οι αποκαλούμενοι γεφυροποιοί, ενώ η σιωπή των 53 ήταν ηχηρή.

Τώρα θα πρέπει να υπολογίσουν τι ζημία υπέστη η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά, εξαιτίας της προσπάθειας να μπλέξουν τον πρωθυπουργό στην υπόθεση Λιγνάδη. Ενώ θα πρέπει να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα -κυριολεκτικά- γιατί την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, που προκάλεσε η κυβέρνηση.
Επικρατεί η άποψη πως ο Α. Τσίπρας είναι όμηρος του πιο ακραίου και πιο επιθετικού μέρους του κόμματος του, που επιβιώνει και αναπτύσσεται μόνον σε συνθήκες πόλωσης και χυδαιότητας. Αυτό το παιχνίδι ξέρει να παίζει, σε αυτό παρασέρνει και τον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας δεν άγεται και φέρεται από κανένα. Έχει τους μηχανισμούς του που λειτουργούν υπό τον έλεγχο και τον συντονισμό του, πλήττοντας τους στόχους που ο ίδιος ορίζει. Ας μην έχουμε αυταπάτες πως ένας εκδοτίσκος ή μερικά τρολ μπορούν να επιβάλουν το ύφος τους στον λόγο και στην συμπεριφορά του Α. Τσίπρα. Επειδή όλους αυτούς τους ρυπαρογράφους τους χρησιμοποιεί εδώ και μια δεκαετία, όλοι αυτοί άντρες και γυναίκες, έχουν καταντήσει το alter ego του, έτσι ώστε δύσκολα ξεχωρίζεις το χέρι από το κλαδευτήρι. Συνεπώς, αν δούμε πως ο Α. Τσίπρας χαμηλώνει τους τόνους, αυτό θα οφείλεται σε λόγους τακτικής και όχι σε αναδιαμόρφωση της πολιτικής του και του ύφους του.

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία στην σημερινή ομιλία του στην Βουλή να ξαναβάλει στην ατζέντα την πολιτική, αφήνοντας τις παραπολιτικές χυδαιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ. Να αναδείξει τα πολιτικά αδιέξοδα του Α. Τσίπρα που τον εξωθούν να υιοθετήσει την λασπολογία και να καταδείξει τους πολύχρονους δεσμούς του με τους χυδαιολόγους τού διαδικτύου. Αναμφίβολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως θύμα αυτών των επιθέσεων, έχει και τον αέρα και το ηθικό έρεισμα για να επιτύχει μια πολιτική και επικοινωνιακή νίκη σήμερα στην βουλή. Άλλωστε και η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε -μετά την επέλαση του χιονιά και τα προβλήματα που προκάλεσε στην Αττική και μετά την υπόθεση Λιγνάδη- έδειξε πως η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Παρά αυτά τα δύο γεγονότα που θα ήταν λογικό η επίδραση τους να αποτυπωνόταν στις δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε αμετακίνητη στις 17 μονάδες.

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια μάχη οπισθοφυλακών για να διατηρήσει τις δυνάμεις του στο 25%, ευελπιστώντας στο θαύμα. Αλλά στην πολιτική θαύματα δεν γίνονται, παρά μόνον κάθονται «στραβές στην βάρδια» των κυβερνώντων. Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία περνά αβρόχοις ποσί τις «στραβές που κάθονται στην βάρδια της.»

liberal.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου