Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΗΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ


Το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών και 4.000 περίπου μέλη Ακαδημαϊκού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο, εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία και τον αποτροπιασμό του για την επαναλαμβανόμενη εφαρμογή φασιστικών πρακτικών εθνοκάθαρσης των Αλβανικών αρχών εναντίον του εναπομείναντος ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Τελευταίο κρούσμα η (ερήμην) καταδίκη, από Αλβανικό δικαστήριο του Αργυρόκαστρου, σε φυλάκιση 8 ετών και 6 μηνών του Αντιπροέδρου της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου και διακεκριμένου ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Μόντη Κολίλα.

Η αιτιολογία της «καταδίκης» ταυτίζεται απόλυτα με τις αθρόες καταδίκες Κούρδων πολιτών και πολιτικών στην Τουρκία, στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας και διακηρυγμένο μέντορα της στην εφαρμογή πολιτικών εθνοκάθαρσης: «Πρόκληση μίσους και ταραχών, διάδοση αντισυνταγματικών κειμένων, οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια».

Οι συνεχιζόμενες «πρακτικές» εθνοκάθαρσης της Αλβανικής κυβέρνησης με ύπουλες δολοφονίες επιλεγμένων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου (όπως το 2018 ο Κωνσταντίνος Κατσίφας επειδή συμμετείχε στον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ή το 2010 ο Αριστοτέλης Γκούμας επειδή μιλούσε ελληνικά στην πατρίδα του την Χιμάρα), οι προκλητικές αποφάσεις της αλά-τούρκα κατευθυνόμενης Αλβανικής «δικαιοσύνης» καθώς και πολλές άλλες μεθοδεύσεις της Αλβανικής κυβέρνησης εναντίον της ζωής και της περιουσίας του ελληνισμού της Β. Ηπείρου, θέτουν αξεπέραστα εμπόδια στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και την οδηγούν πίσω, στις πιο σκοτεινές εποχές της διακυβέρνησης Εμβέρ Χότζα με την συνεχή εφαρμογή ακραία φασιστικών πρακτικών.
Κάνουμε έκκληση στην Ελληνική Κυβέρνηση να καταγγείλει επίσημα τις απαράδεκτες πολιτικές εθνοκάθαρσης της Αλβανικής κυβέρνησης σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και να παρέχει την αναγκαία νομική υποστήριξη στην δικαίωση του Μόντη Κολίλα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για το
International Hellenic Association
Η επιτροπή Β. Ηπείρου

International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου