Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών για την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα

 Επιστολή παραίτησης από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση του για την θέση που έλαβε η Ένωση προ ημερών, μέσω του γραφείου τύπου, ζητώντας να αναθεωρήσει η Πολιτεία τη στάση της για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Ντογιάκος, στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών», ενώ αναφέρεται στα θύματα δικαστές και εισαγγελείς τρομοκρατικών ενεργειών.
Παράλληλα μέλη της διοικήσεως της Ένωσης Δικαστών διαχώρισαν με ανακοίνωσή τους τη θέση τους στο θέμα Κουφοντίνα από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης και ζήτησαν την σύγκλιση γενικής συνέλευσης. Την εν λόγω ανακοίνωση υπογράφουν οι Δημ. Φούκας, Ελευθερία Κώνστα, Ευστάθιος Βεργώνης και Μαίρη Μπουτάκη.

Ολόκληρη η επιστολή – παραίτηση: 

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ημερομηνία 24-2-2021, με το οποίο έγινε ευθεία παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου», επισημαίνει ο αντιεισαγγελέας αφήνοντας σαφές αιχμές, καθώς όπως σημειώνει «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της Ένωσης επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει ενέργειά της». 

«Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση (!) στην Πολιτεία ‘… να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα», αναφέρει, παρέβλεψε ότι «τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια, σε βάρος της…».

Επίσης, σημειώνει ότι «ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως…» καθώς και ότι «παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς Δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών υποθέσεων».

Και καταλήγει ότι η εν λόγω ενέργεια της Ένωσης είναι καθ’ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα και πως «παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισονομίας». 

Η ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου αναλυτικά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου