Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πώς έπεσε και ο Τσίπρας στον #βόθρο

  23|02|2021 Σοφία Γιαννακά

Δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω σε έναν διάλογο όπου κυριαρχούν η αφόρητη τοξικότητα, η υποκρισία αλλά και η κλειδαρότρυπα γύρω από άθλια σεξουαλικά εγκλήματα.

Όμως το ελληνικό metoo έχει (δυστυχώς) μπλέξει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μερικά πράγματα πρέπει να ειπωθούν.

Το κόμμα που κάνει τον προστάτη στον Κουφοντίνα, στους Ρουβίκωνες και στους μπαχαλάκηδες, ανέλαβε τώρα και την προστασία των θυμάτων ΕΝΟΣ και μόνον «παραβάτη» που λέγεται Λιγνάδης. Τα θύματα άλλων «παραβατών» (π.χ. Κιμούλη, Φιλιππίδη, Χαϊκάλη κ.λπ.) τα ξέχασε στην τύχη τους. Απίστευτο, αλλά αληθινό:

η ελληνική Αριστερά ανακατεύεται με το Κίνημα metoo μόνο και μόνο για να του υπαγορεύσει τους στόχους που θα χτυπήσει! Σκοπός της, φυσικά, δεν είναι να σώσει ανθρώπους από σεξουαλικά εγκλήματα. Αλλά να πλέξει όπως-όπως μια πολιτική σκευωρία (Λιγνάδης=Μητσοτάκης) και να αποκομίσει κάποια, μικρά έστω, πολιτικά οφέλη.

Παρακολουθήσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα metoo κράτησε την ίδια τακτική που έχει από το 2011: Τα τρολ του έβγαλαν τις πιο αδιανόητες φήμες, έγινε ντόρος, στοχοποιήθηκε η ΝΔ (η οποία υστερεί από ασύμμετρο πόλεμο στα social media) και κατέληξε πάντα η ίδια ατάκα: «Δεν τα λέω εγώ. Στο διαδίκτυο τα λέει ο κόσμος», εννοώντας τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ! Η «Αυγή» έφτασε ακόμη και στο σημείο να κόψει από φωτογραφία της Επιδαύρου την Κονιόρδου, ώστε ο Λιγνάδης να στέκεται μόνος του δίπλα στο ζεύγος Μητσοτάκη. Γνωστές πρακτικές από την εποχή του Στάλιν, όταν κόπηκε από τη φωτό ο εγκέφαλος της «Μεγάλης Εκκαθάρισης», τα ξέρετε.

Σαν κορωνίδα σε αυτή την τακτική, ήρθε η ανάρτηση Βαξεβάνη με τον χυδαίο, ανατριχιαστικό, αλλά σαφή υπαινιγμό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ούτε λίγο ούτε πολύ αρχιερέας μαστροπός της παιδικής πορνείας. Ξέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια στις μεθόδους που ακολουθεί, πορεύεται λασπώνοντας και κατασυκοφαντώντας τους πάντες. Είναι εξπέρ στην υπονόμευση, στην προβοκάτσια και στη δημιουργία χάους, όταν θέλει να εκμεταλλευθεί μια ρωγμή που παρουσιάζει ο αντίπαλος. Αλλά να ταυτίζεις τον πρωθυπουργό με παιδεραστές πάει την παρακμή σε άλλο επίπεδο. Ακόμη και ο Τσέκερης της «Αυγής» (αυτός που είχε κόψει τη φωτό, αλά Στάλιν) έφριξε με την ανάρτηση Βαξεβάνη και μίλησε για «εμετικό κιτρινισμό». Όμως, δυστυχώς, ο κιτρινισμός δεν έχει φρένα, εξ ορισμού. Έχει όλο και βαθύτερη κατάδυση προς το βούρκο.

«Πρόκειται για θεσμική εκτροπή», διαμαρτυρήθηκε, ευγενικά, ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος. Πώς να ακουστεί αυτή η φωνή μέσα στην οχλαγωγία των τρολ! Είναι #ΣΥΡΙΖΑ_βούρκος φώναξαν, με το αντίστοιχο hashtag, κάποιες εκατοντάδες σοκαρισμένοι χρήστες των social media. Δεν είναι απλά βούρκος, είναι γκεμπελισμός θα πρόσθετα.

Προσωπικά, δεν ένιωσα έκπληξη με την ανάρτηση Βαξεβάνη. Την είδα να ’ρχεται ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλάει σε περιφερειακά κανάλια και να ζητάει (δήθεν) «να φτάσει ο κόμπος στο χτένι αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας, αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα trafficking». Μου φάνηκε πως ανακύκλωνε, με δήθεν αγανάκτηση για τον Λιγνάδη, προηγούμενες αναρτήσεις τρολ που άφηναν αιχμές για κύκλωμα στο «περιβάλλον Μητσοτάκη». Αφού ζήτησε παραίτηση Μενδώνη, ενέπλεξε και τον πρωθυπουργό, με έναν αδιόρατο, ύπουλο τρόπο στα όσα φρικτά ακούγονται. «Δεν είναι αδίκημα να είσαι φίλος ενός ανθρώπου που αποδεικνύεται ότι είναι επικίνδυνος...», είπε. Το άκουσα σαν ένα έμμεσο «πράσινο φως» για επιπλέον τραμπουκισμούς και τρικάκια, περισσότερες εμετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Παραδέχομαι ότι κανένα κόμμα αντιπολίτευσης δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη μια τέτοια ευκαιρία. Δεν έλειψαν, εξάλλου, και οι αφορμές σε αυτή την ιστορία που συντάραξε το πανελλήνιο. Το «εξαπατήθηκα» από τον Λιγνάδη δεν ήταν και η καλύτερη γραμμή άμυνας και ίσως θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε ξηλώσει τον μοιραίο σκηνοθέτη από το Εθνικό Θέατρο αμέσως μόλις ακούστηκαν οι πρώτες φήμες. Άλλο όμως να ασκείς κριτική κι άλλο η αντιπολίτευση να θυμίζει εξώφυλλο στο «Μακελειό», τότε η χώρα έχει πρόβλημα. Ειδικά όταν τέτοια αντιπολίτευση ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε το 2019 να κάνει τον βιασμό πλημμέλημα και ξεσηκώθηκαν οι ίδιοι οι βουλευτές του για να αλλάξει η ρύθμιση!

Πραγματικά, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένα δημοκρατικό κόμμα μπορεί να αντιπροσωπεύεται από τέτοιες απόψεις. Περιμένω ακόμη από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει αν αποστασιοποιείται ή αποδέχεται την ανάρτηση του εκλεκτού του δημοσιογράφου.

Και διερωτώμαι αν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, φίλοι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται να γίνονται κι αυτοί συνένοχοι της ασύλληπτης πολιτικής βαρβαρότητας να συνδέεις τον πρωθυπουργό με αδιανόητα σεξουαλικά εγκλήματα. Αν δέχονται, δηλαδή, την αντιπολιτευτική γραμμή ότι «ο Μητσοτάκης καλύπτει τους παιδεραστές» ή ότι «η ΝΔ είναι το κόμμα των βιαστών και των παιδεραστών», που λανσάρουν ορισμένοι.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί λογικός και μετριοπαθής άνθρωπος της Κεντροαριστεράς που να μπορεί να ταυτιστεί με το κόμμα που ελπίζει να αποκομίσει οφέλη από μια άθλια υπόθεση βιασμών και παιδεραστίας.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/pos-epese-kai-o-tsipras-ston-bothro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου