Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Μπιμπίλας: Έχουμε δεχθεί και νέες καταγγελίες - Θα καταθέσουμε κι άλλο φάκελο

"Θα καταθέσουμε επιπρόσθετο φάκελο στην εισαγγελία", ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
"Εμείς ως σωματείο ηθοποιών έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και αφού έχει αρχίσει να χαράσσεται ο δρόμος μέσα από αυτήν, θα περιμένουμε με σύνεση και καρτερία να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις. Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση, λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπιμπίλας. Και πρόσθεσε: "εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε πως το σωματείο θα καταθέσει και νέο φάκελο με καταγγελίες στην εισαγγελία. "Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ανοιχτό, λειτουργεί και έχουμε καλέσει τα μέλη μας να μην βγαίνουν σε παράθυρα και να μην γίνεται μέσω των social media όλο αυτό, αλλά οργανωμένα, έτσι ώστε κάθε άνθρωπος να μπορεί να έχει και μία νομική υποστήριξη και να του εξηγούν ορισμένα πράγματα και μετά να προβαίνει στις καταγγελίες, ώστε να έρθει μία κάθαρση στον χώρο μας" είπε ο κ. Μπιμπίλας.

"Έχουμε δεχθεί επιπρόσθετες καταγγελίες"
"Έχουμε δεχθεί επιπρόσθετες καταγγελίες και κάθε μέρα δεχόμαστε νέες" είπε ο κ. Μπιμπίλας, ξεκαθαρίζοντας πως οι καταγγελίες δεν αφορούν απαραίτητα βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στο πλαίσιο του εργασιακού βίου στο θέατρο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε πως γνωρίζει περιπτώσεις- ειδικά ανερχόμενων ηθοποιών- που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και διστάζουν να το αναφέρουν φοβούμενοι μη χάσουν την δουλειά τους ή αποτύχουν να εδραιωθούν στο επάγγελμα. "Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε τα παιδιά αυτά -κυρίως νεότερους ανθρώπους- να μην φοβούνται" τόνισε.

Ο κ. Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές και απηύθυνε έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένα δράση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου