Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ετοιμα να εκραγούν τα νησιά – Τρόμος στη Σάμο: Οι λαθρομετανάστες όσοι και οι κάτοικοι – Αριθμός ρεκόρ στην Μόρια

μεταναστευτικό Σαμο
Με βόμβα έτοιμη να εκραγεί μοιάζει η κατάσταση στα ελληνικά νησιά, όπου συνεχώς καταφθάνουν, καραβάνια λαθρομεταναστών, ενώ οι δήμαρχοι περιγράφουν δραματικές εικόνες και απευθύνουν εκκλήσεις προς την Πολιτεία να τους απομακρύνουν, προτού τα πράγματα γίνουν ανεξέλεγκτα....
  Κάθε ρεκόρ έσπασε ο αριθμός των μεταναστών που διαβιούν στο καταυλισμό της Μόριας όπου βρίσκονται πλέον 15.255 πρόσφυγες και οι αρμόδιοι προβλέπουν ότι τις επόμενες μέρες ο αριθμός θα εκτιναχθεί στους 16.500 ανθρώπους. Στο hotspot της Σάμου, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις τουρκικές ακτές, διαβιούν 5.768 αιτούντες άσυλο, ενώ ο καταυλισμός κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει 648 άτομα.  Δήμαρχος Σάμου: «Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» «Μόνο η τυπική κήρυξη του Δήμου και της πόλης της Σάμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δείχνει ότι μιλάμε για ένα μη διαχειρίσιμο από τις δομές θέμα. Έχουμε μία σχεδόν εξίσωση πληθυσμού μεταναστών – προσφύγων, ενός ανοιχτού κέντρου που βρίσκεται μέσα στην πόλη με τους μόνιμους κατοίκους. Χτες συνέβη δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν, χωρίς τραγική κατάληξη», είπε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος μιλώντας στο ONE, για τα άγρια επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών και την πυρκαγιά που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας (14/10) στο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ. «Οι αντοχές της κοινωνίας είναι στο όριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στάντζος απευθύνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό και την ηγεσία, για μαζικό απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο.  Ο γερμανικός τύπος Εκτενείς αναφορές στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά κάνει και ο γερμανικός τύπος.  Δημοσίευμα του Spiegel, δίνει ιδιαίτερο βάρος δίνεται στους ασφυκτικά γεμάτους καταυλισμούς: «Στο λεγόμενο hotspot της Σάμου, από το καλοκαίρι η κατάσταση έχει εμφανώς χειροτερεύσει. Έρχονται ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα από την Τουρκία. Τον Αύγουστο ήρθαν 9.300 πρόσφυγες και τον Σεπτέμβριο 12.000», αναφέρει μεταξύ άλλων.  Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και δημοσίευμα της Welt, το οποίο με αφορμή τις ταραχές στη Σάμο υπογραμμίζει την κατάσταση των προσφυγικών καταυλισμών και σε άλλα νησιά: «Και άλλοι καταυλισμοί στη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω είναι ασφυκτικά γεμάτοι. Πριν από δυο εβδομάδες ξέσπασαν πάλι συμπλοκές στη Λέσβο και μια γυναίκα έχασε τη ζωή της. Από τις αρχές του χρόνου έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα 38.000 περισσότεροι μετανάστες σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο σύμφωνα με στοιχεία της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου