Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Η χυδαία προπαγάνδα Ερντογάν και η εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ

 Η χυδαία προπαγάνδα Ερντογάν και η εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ - tomanifesto.gr

Η χυδαία προπαγάνδα του Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας από το βήμα του ΟΗΕ έρχεται να επιβεβαιώσει την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να πληγεί η εικόνα της σε διεθνές επίπεδο, αλλά και η συμβολή σε αυτή, έστω και ακούσια, κομμάτων και διαφόρων εκπροσώπων που εμφανίζονται με τον μανδύα του δικαιωματιστή, υβρίζοντας όμως πολλές φορές με το ίδιο, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ύφος. Η, μέχρι τώρα, εκκωφαντική σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις.

Γράφει ο Τάσος Ευαγγελίου

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Φίλης, απευθυνόμενος στη Σοφία Βούλτεψη, δήλωνε ότι «δολοφονείτε ανθρώπους», επιμένοντας στο αφήγημα περί ενός νεκρού κοριτσιού στον Έβρο. Ο Αλεξής Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ επανέλαβε τα περί νεκρου κοριτσιού σημειώνοντας μάλιστα πως δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για τον διεθνή εξευτελισμό που επιχειρήθηκε σε βάρος της χώρας και στον οποίο συμμετείχαν στελέχη του κόμματός του.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναγορεύσει το μεταναστευτικό σε προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής του τακτικής. Υιοθετούν και αναπαράγουν πλήρως

από δήθεν καταγγελίες μεταναστών και προσφύγων, μέχρι τις προσπάθειες εμπλεκόμενων να δημιουργηθεί η εικόνα πως οι ελληνικές αρχές, μέσω των επαναπροωθήσεων σκοτώνουν ανθρώπους, διεκδικώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Η ταύτιση όμως με τον Ερντογάν, ο οποίος εμφανίσθηκε στην συνέλευση του ΟΗΕ αποφασισμένος όμως να προωθήσει μια προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας, δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία. Που δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση της χώρας αλλά συνολικά πολίτες και πολιτικό κόσμο. Και που οδηγεί στην ανάγκη να τοποθετηθεί συνολικά το πολιτικό φάσμα απέναντι στις προκλήσεις που φτάνουν να θέτει ο πρόεδρος της Τουκρίας θέμα «εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»

Η εγκλωβισμένη στην τακτική της αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να τοποθετηθεί έναντι των προκλήσεων του Ερντογάν. Να σταματήσει να κινείται στη λογική του 2014 όταν υποστήριζε πως το «Αιγαίο μετατρέπεται σε πλωτό νεκροταφείο και η Ευρώπη σε φονικό φρούριο». Διότι ναι μεν ρόλος της ειναι να επικρίνει την κυβέρνηση και να την ελέγχει όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η ταύτιση με τον θαυμαστή κια ομοιδεάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν,(ο οποιος καθημερινά ξεδιπλώνει τη λογική του αναθεωρητισμού με στόχο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο συνολικά) δεν δικαιολογείται ούτε από την προεκλογική περίοδο ούτε απο΄την αγωνία για επάνοδο στην εξουσία.

ΥΓ1. Έχουν περάσει μέχρι την ώρα που γραφόταν το ως άνω κείμενο 14 ώρες από την χυδαία προς την Ελλάδα επίθεση Ερντογάν χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκδώσουν μια καταδικαστική ανακοίνωση. Κυρίως όμως χωρίς επίσημη τοποθέτηση των επικεφαλής τους, ειδικά του Αλέξη Τσίπρα που δηλώνει πως θα είναι ο επόμενος… πρωθυπουργός!

ΥΓ2. Ζήτημα εγείρεται και από την αναφορά Ερντογάν σε δήθεν «τουρκική μειονότητα» που θύμισε τις δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε τουρκικό κανάλι για τις οποίες επισήμως η Κουμουνδούρου υποστήριξε πως τους έγιναν… παρατηρήσεις

ΥΓ3. Η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου και η απερίφραστη καταδίκη των δηλώσεων Ερντογάν σε συνδυασμό με το μήνυμα ενότητας έναντι ανάλογων προκλήσεων έβγαλε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από το κάδρο της… σιωπής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου