Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Δεμίρης: Νόμιμη η επισύνδεση Ανδρουλάκη

Στην τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας που εκκινήθηκε για την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη φέρεται να αναφέρθηκε, στην κατάθεσή του προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Πρέσβης, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Περαιτέρω επιβεβαίωσε, τη νομιμότητα και για τις υπόλοιπες επισυνδέσεις που έχουν προηγηθεί.

Ο κ. Δεμίρης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατέθεσε ότι η διαδικασία ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί. Οι συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης εμφανίζουν τον Διοικητή της ΕΥΠ, να μην πήρε θέση για την ουσία της υπόθεσης Ανδρουλάκη και για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, καθώς δεσμεύεται από το καθήκον εχεμύθειας. 

Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται να επισήμανε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν περιέχει κάτι η επισύνδεση. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Πρέσβη Δεμίρη να ανέφερε ότι εάν το θέλει

ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, αλλά όχι δημόσια.

Ο Διοικητής της ΕΥΠ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από πηγές με γνώση των διαμειβόμενων στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τις θέσεις που είχαν εκφράσει στις καταθέσεις τους οι προκάτοχοί του, αναφορικά με τη διαδικασία καταστροφής των αρχείων. Του αποδίδεται η τοποθέτηση ότι πρόκειται περί αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Ακόμη ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει διακοπεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο Πρέσβης Δεμίρης ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το predator και τόνισε ότι υπάρχει τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας (εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας).

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής για το αν θα μπορούσε να άρει το απόρρητο ο Πρωθυπουργός, ο κ. Δεμίρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ότι αν και βάσει νόμου θα μπορούσε να γίνει, δεν είμαι σίγουρος ότι η άρση απορρήτου από τον ΠΘ θα ήταν χρήσιμη, σε μια υπηρεσία που από τη φύση της χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου