Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

«Λευκή» πετσέτα από Τσίπρα

Κατερίνα Γαλανού

Η αποδόμηση του οικονομικού προγράμματος, που μας παρουσίασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Δυο, τρεις σοβαροί άνθρωποι, θέτοντας τα σωστά ερωτήματα μπορούν να αποδείξουν τη βαθύτατη άγνοια και το μέγεθος της παραπλάνησης που κρύβουν οι απλοϊκές «λύσεις» που προκρίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κρατικοποίηση της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας, η αυτόματη αύξηση των μισθών κλπ είναι μέτρα που χρησιμεύουν μόνο ως συριζαϊκά πυροτεχνήματα στα καφενεία της επικράτειας και στα τηλεοπτικά πάνελ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε ένα πακέτο - με δήθεν κοστολογημένα «θα» - η αξιοπιστία του οποίου όμως ακυρώνεται και οικονομικά και πολιτικά, εξαιτίας του καθολικού ελλείμματος αξιοπιστίας του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην πρωθυπουργού. Είναι γενικευμένη δε η εντύπωση, ότι ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη έριξε λευκή πετσέτα.

Υποχρεώθηκε να ενταφιάσει το κεντρικό του εκλογικό αφήγημα, περί δυνατότητάς του να προσφέρει προοδευτική διέξοδο από την πρώτη Κυριακή των εκλογών αν είναι πρώτος, ενώ ομολόγησε ότι ως δεύτερος στην κάλπη δεν μπορεί να εμφανίσει μια «κυβέρνηση των ηττημένων» ως προοδευτική συμμαχία διακυβέρνησης.

Εκών άκων υποχρεώνεται να συρθεί στο εκλογικό δίλημμα που θέτει ο Μητσοτάκης «εγώ ή ο Τσίπρας», και στο οποίο υπολείπεται σταθερά και θεαματικά, είτε εμπιστεύεται είτε όχι τις δημοσκοπήσεις.

Οι έρευνες κοινής γνώμης - που διενεργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των υποκλοπών - χτύπησαν τις καμπάνες στην Κουμουνδούρου αφού, ούτε κατάρρευση της κυβέρνησης πιστοποιούν, ούτε ρεύμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν.

Παρακαλώντας για μια συγκυβέρνηση με τους τριτοτέταρτους …προοδευτικούς Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και την ανοχή του Κουτσούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, ομολογούσαν και προεξοφλούσαν τη στρατηγική ήττα τους.

Τι έμεινε από τον κ. Τσίπρα και την εμφάνισή του το περασμένο διήμερο στη συμπρωτεύουσα;

Η έμμεση και κυνική παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπήρξε και παραμένει μέχρι και σήμερα, που η ακροδεξιά ανεβαίνει στην Ευρώπη, το μαντρί ή ο υποδοχέας ψηφοφόρων, οι οποίοι άνετα θα μπορούσαν να ψηφίζουν ακροδεξιά μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής ή κάτι πιο light!

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανάγνωση στην αποστροφή Τσίπρα, ότι αν στην Ελλάδα δεν υπήρχε το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, η ακροδεξιά θα είχε πολύ μεγαλύτερη δυναμική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου