Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Παρέμβαση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπήρξε σήμερα το μεσημέρι για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Δεν πρέπει αυτή η υπόθεση να αφήσει καμία σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου»

Μετά τις πληροφορίες περί καταστροφής των αρχείων παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής, πρώην δικαστής Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ζήτησε από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (WIND, VODAFONE και COSMOTE) να παγώσουν την καταστροφή δεδομένων που αφορούν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του, με το λογισμικό Predator.

O κ. Μενουδάκος, ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα, καθώς «κατά την αποστολή και χρήση SMS παράγονται και τυγχάνουν επεξεργασίας δεδομένα κίνησης και θέσης τα οποία, εφόσον αναφέρονται σε φυσικό πρόσωπο, αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δεχθεί πέρυσι στις 21 Σεπτεμβρίου SMS στο κινητό του από άγνωστο αριθμό, το οποίο που έγραφε: «Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε, έχουμε να κερδίσουμε» συνοδευόμενο από ένα link το οποίο ήταν παγίδα για την εγκατάσταση του λογισμικού Predator.

Το κινητό του κ. Ανδρουλάκη ελέγχθηκε από την Υπηρεσία Ψηφιακής Ασφάλειας (CERT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εντόπισε την εν λόγω παγίδα, στην οποία όμως δεν έπεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς δεν πάτησε το σχετικό link.

Εκτός από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την ΑΔΑΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε υποβάλει στις 3 Αυγούστου 2022 καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Στην συνέχεια αποκαλύφθηκε η παρακολούθησή του και από την ΕΥΠ.

Καταθέτοντας πριν λίγες μέρες ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπυρόπουλου στο πλαίσιο της από 26.7.2022 μηνυτήριας αναφοράς του για την υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, και θα επιμείνω.

Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη.

Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο. Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία;

Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου