Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Βοσκοτόπια Καλογρίτσα: Στο εδώλιο ο Λευτέρης Κρέτσος και άλλοι έξι

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο Λευτέρης Κρέτσος και άλλοι έξι για τα βοσκοτόπια του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας, κατηγορούμενος για ψευδή βεβαίωση. 

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά κατά την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 δικάζεται μαζί με ακόμα πέντε μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού επειδή, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, φέρονται ότι έκαναν τα «στραβά μάτια» αναφορικά με τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα, ώστε να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Ως ηθικός αυτουργός έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο ο Ιωάννης Καλογρίτσας, γιος του  εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.
Η υπόθεση είχε αρχειοθετηθεί, όμως το 2019 ο τότε Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου την ανέσυρε και κατέληξε σε ένα πόρισμα – «καταπέλτη». 

Όπως αναφέρεται, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής προχώρησαν στην έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Σε άλλο σημείο του εισαγγελικού πορίσματος υπήρχε το συμπέρασμα ότι « η Ειδική Πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού που συστάθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας δεν διενήργησε, όπως όφειλε, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης τον απαιτούμενο έλεγχο επάρκειας προελεύσεως και τρόπου αποκτήσεως των οικονομικών μέσων της προσωρινής υπερθεματίστριας εταιρείας «Καλογρίτσας Α.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου