Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΝΔ με βίντεο απαντά «στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τους 38 μετανάστες στον Έβρο»

 


«Δυσφημούν τη χώρα» τονίζει, με νέα ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα με τους 38 μετανάστες στον Έβρο. Η δήλωση από την κυβέρνηση έρχεται λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση της ΜΚΟ HumanRights360 ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των μεταναστών συνέβησαν εκτός ελληνικής επικράτειας.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ τίθεται και το ζήτημα της στασης που έχει τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν «έχει ζητήσει συγγνώμη».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί εβδομάδες, με συνεχείς καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, εξέθετε διεθνώς τη χώρα, διακινώντας fake news σε σχέση με τους 38 μετανάστες στον Εβρο. Ευρωβουλευτές του έφεραν την υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και τώρα που αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις του θέματος και δικαιώνουν όσα από την αρχή έλεγε η κυβέρνηση, ο κ. Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά ζητούν και τα ρέστα. Τη συγγνώμη δεν την οφείλουν μόνο γιατί επιτέθηκαν με ψέματα στην κυβέρνηση. Αλλά πρωτίστως γιατί αναπαράγοντας ψέματα, δυσφημούν τη χώρα» εισημαίνεται ειδικόετρα στην ανακοίνωση της ΝΔ.


Στην απάντηση της ΝΔ για τους μετανάστες περιλαμβάνεται και βίντεο με το οποίο η κυβέρνηση παραθέτει τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι βουλευτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έλεγαν πως η νησίδα βρισκόταν σεελληνικό έδαφος και το ελληνικό κράτος απεμπολεί εδάφη για να μην διασώσει μετανάστες».

Τα fake news για τους 38 στη νησίδα του Έβρου, η ΜΚΟ και η «αφωνία» ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας εξελίσσεται για άλλη μία φορά η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν το καλοκαίρι στον Έβρο. Ωστόσο, πλέον, την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει η κυβέρνηση η οποία είδε τα λεγόμενά της όλο το προηγούμενο διάστημα να επιβεβαιώνονται μετά την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 η οποία παραδέχθηκε πως λανθασμένα υποστήριζε ότι η νησίδα στον Έβρο ήταν εντός ελληνικής επικράτειας.


Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για την εξέλιξη αλλά και προβληματισμός για το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς έδειξε περίτρανα πως εντός της χώρας υπάρχει μία «χοάνη που καταπίνει αμάσητα και χωρίς καμία διασταύρωση τα fake news που εξυπηρετούν την Τουρκία και τους λαθροδιακινητές», όπως χαρακτηριστικά λένε οι γνωρίζοντες. Εν προκειμένω η έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται μετά και την κατάθεση σχετικών στοιχείων από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, στις αρχές του μήνα στον Άρειο Πάγο, ενώ την ίδια ώρα όπως λέει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Νότης Μηταράκης επικρατεί «αφωνία» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης από την Κουμουνδούρου, από την στογμή που ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε τις ανακολουθίες στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση τηρώντας σιγήν ιχθύος. Στην κυβέρνηση αναρωτιώνται εάν αυτό αποτελεί μία προσπάθεια να ξεχαστεί η υπόθεση ή να καταρτιστεί μία νέα στρατηγική. «Αλλά τι άλλο να πουν, μόνο μία συγγνώμη οφείλουν κυρίως στους Έλληνες», λένε σκωπτικά, κυβερνητικά στελέχη θυμίζοντας πως για την υπόθεση είχε τοποθετηθεί μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υιοθετούσε πλήρως τα fake news μιλώντας για «νεκρό παιδί» αλλά και για ελληνική νησίδα στον Έβρο.


Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στις 16 Αυγούστου:

Ψέματα για τις υποκλοπές, ψέματα για τους «ανύπαρκτους» του Έβρου. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό 5χρονο παιδί. Κυβερνούν με ψέματα και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν». Και σήμερα ούτε συγγνώμη. Καμιά τύψη, καμιά νύξη ανθρωπιάς.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην κυβέρνηση επιχειρούν ρελάνς εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία και βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η μη κυβερνητική οργάνωση «HumanRights360 », ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος. Ο Σύριζα και ο κύριος Τσίπρας, μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούν και εκείνοι και να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη από τους Ακρίτες, την Ελληνική Αστυνομία και τον Στρατό που φυλάττουν τα σύνορα μας;», αναρωτήθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Τάκης Θεοδωρικάκος.



Αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης με ανάρτησή του καλούσε τον «συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ» να τοποθετηθεί.

Δείτε την ανάρτηση του Νότη Μηταράκη:
Η ΜΚΟ HumanRights360 παραδέχτηκε πως εσφαλμένα θεωρούσε ελληνικό έδαφος τη νησίδα στην οποία βρέθηκαν οι 38 μετανάστες στον Έβρο.Επιβεβαιώνεται η θέση της Κυβέρνησης,εκτίθενται όσοι εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό.Ο συνήθως λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί; bit.ly/3Lf3St6
1 χιλ.
Απάντηση
Αντιγραφή συνδέσμου
Νωρίτερα είχε προηγηθεί σχόλιό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο μιλούσε για ειλικρινή τοποθέτηση της ΜΚΟ η οποία «επιβεβαιώσει την άποψη της Κυβέρνησης ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών συνέβησαν εκτός Ελληνικής Επικράτειας».

Παράλληλα επεσήμανε ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκθέτει δε ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα».

Τέλος, όπως επεσήμανε το υπουργείο Μετανάστευσης, «επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Αναμένουμε -εδώ και πολλές μέρες- τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί. Ιδού ο Έβρος…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου