Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Κοντολέων: «Για εθνικούς λόγους η παρακολούθηση Ανδρουλάκη-Νόμιμες οι επισυνδέσεις της ΕΥΠ-Έδινα καθημερινή αναφορά στον Δημητριάδη»

 


Στην νομιμότητα των επισυνδέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επέμεινε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Ο μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε πως η επισυνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορά την προσωπική του ζωή.

Ακόμα, επανέλαβε ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρξε ενημέρωση του Πρωθυπουργού ούτε του τότε στενού του συνεργάτη Γρήγορη Δημητριάδη. 

Ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την την Krikel και την Intellexa.

Η Αντιπολίτευση έθεσε ξανά το ζήτημα να αρθεί το απόρρητο με αίτημα της Επιτροπής προς τον Πρωθυπουργό κάτι με το οποίο διαφώνησε η πλειοψηφία της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητήθηκε ακόμη και η διακοπή χθες της εξέτασης του μάρτυρα, καθώς δεν έχουν παραδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί.

Ο επόμενος που θα καταθέσει είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Κοντολέων για παρακολουθήσεις: Έδινα καθημερινή αναφορά στον Δημητριάδη - Ο πρωθυπουργός δεν με ρώτησε γιατί παρακολουθήσαμε τον Ανδρουλάκη


Καθημερινή αναφορά στον Γρηγόρη Δημητριάδη έδινε ο αποπεμφθείς πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του.

Όπως είπε «μιλούσα σχεδόν καθημερινά για ζητήματα ρουτίνας με τον κ. Δημητριάδη και για τα σοβαρά ζητήματα ενημέρωνα τον πρωθυπουργό», επιμένοντας πάντως ότι η συγκεκριμένη επισύνδεση ήταν νόμιμη, καθώς αφορούσε ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Παραδέχτηκε ότι γνώριζε την υπόθεση «μια και είμαι ο τελευταίος υπογράφων», ωστόσο σημείωσε ότι δεν έχει να κάνει με την προσωπική ζωή του κ. Ανδρουλάκη αλλά για λόγους εθνικής ασφάλειας. «Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι δηλώσεις Ρωμανού και τα tweet Κρανιδιώτη», είπε και όταν ρωτήθηκε αν είχε ενημερώσει είτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε αρνητικά.

Ερωτηθείς, ακόμα, για τη σχέση της ΕΥΠ με τις εταιρείες Krikel και Intellexa επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων υποστήριξε, επίσης, ότι θα ξαναέκανε την επισύνδεση ενώ σε ό,τι αφορά την αποπομπή του, ξεκαθάρισε ότι δεν τον παραίτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έφυγα γιατί ο Δημητριάδης μου τηλεφώνησε όταν αποκαλύφθηκε το θέμα Ανδρουλάκη και μου είπε ότι δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα», υπογράμμισε. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στην «πηγή» ενημέρωσης του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Όπως είπε δεν ήταν ο ίδιος αυτός που ενημέρωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω από που τα έμαθαν»! Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τον ρώτησε γιατί παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ξεκαθάρισε ότι καμία ξένη υπηρεσία δεν του ζήτησε να παρακολουθήσει τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου