Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ο τεράστιο έργο της Κυβερνήσεως και εδραίωση του κύρους της χώρας διεθνώς Οι εκλογές στη Λυδία λίθο Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειροπολεί με την ψήφο 600.000 ελληνοποιηθέντων Μουσουλμάνων

 

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Λόγω των επερχόμενων εκλογών, όπως κάθε υπεύθυνος πολίτης, έτσι και εγώ, προβληματίζομαι πως και που θα χρησιμοποιήσω την μοναδική αλλά μεγάλη μου δύναμη, την ψήφο μου. Είναι πράγματι μια μοναδική δύναμη που μας κληρονόμησε ο μοναδικός και ανεπανάληπτος Περικλής πριν, πέραν των δυόμιση χιλιάδων ετών, ο οποίος ψηφιζόταν κάθε χρόνο, για τριάνταχρόνια, έχοντας αντιπάλους, όχι μόνο τους ισχυρούς της εποχής, τους αριστοκρατικούς, αλλά και τους λαϊκιστές, όπως τους σοφιστές και τους κωμωδιογράφους, οι οποίοι κατέκριναν και γελοιοποιούσαν τα πάντα, μόνο και μόνο για να φύγει ο Περικλής από την εξουσία, χωρίς να κατορθώνουν να πείσουν ή να ξεγελάσουν τον υπεύθυνο αθηναϊκό λαό, ο οποίος μπορούσε να διακρίνει το σωστό από το λάθος, να κρίνει και να επιλέγει αυτόν που του εξασφάλιζε την ασφάλεια, την ευημερία, στα πλαίσια της μοναδικής για τον τότε, αλλά και τον παρόντα κόσμο, δημοκρατίας.

            Ύστερααπό τις χιλιάδες αυτές χρόνων, αναλογιζόμενοι την ανεπανάληπτη αυτήν κληρονομιά μας, θα περίμενε κανείς να την αξιοποιούσαμε, να την τιμούσαμε και να την ενδυναμώναμε, έτσι ώστε, να εκπέμπαμε το μήνυμα μιας ακόμη καλύτερης και

αποδοτικότερης δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας μας, σεβόμενοι την διδαχή των προγόνων μας. Θα περίμενε κανείς, από την όποια αντιπολίτευση, τουλάχιστον να μην υπερβαίνει τα όριατης απλής λογικής και στοιχειώδους νοημοσύνης.

            Φευ!Η αξία της ιστορίας έγκειται στο να παραδειγματιζόμαστε από αυτήν, να αποφεύγουμε τα λάθη και να ακολουθούμε τα σωστά και επιτυχή. Η αμετροέπεια της αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με την διόγκωση ασήμαντων γεγονότων, μη φειδόμενοιακόμη και της δικής της αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας, εκφράζει αναλήθειες και συνειδητά απραγματοποιήσιμες υποσχέσεις. Πάμε για εκλογές λοιπόν σύντομα και είμαι υποχρεωμένος να αποτιμήσω το έργο της κυβέρνησης και να κρίνω τη στάση της αντιπολίτευσης, κατά το δυνατό αντικειμενικά και αξιολογικά, ως μία διαδικασία ενδοσκόπησης. 

            Η χώρα μας πέρασε μια δεκαετία, από 2009 μέχρι 2019 που εξελέγη η παρούσα κυβέρνηση, γεμάτη προβλήματα οικονομικά και όχι μόνο. Η κατάρρευση της Τράπεζας Lehmanbrothersτης Αμερικής το 2008, κλόνισε την παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια και την ελληνική. Μία παγκόσμια συγκυρία την οποία θα μπορούσε η χώρα μας να την περάσει με μια συνετή και περιορισμένη οικονομική πολιτική, αν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δεν επέμενε σθεναρά σε πράξεις και αποφάσεις υπέρ της Ελλάδος, ενοχλώντας έτσι μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες φρόντισαν να τον ρίξουν και έτσι η Ελλάδα να περιπέσει σε μεγαλύτερα προβλήματα, τόσο πολιτικά όσο και κυρίως οικονομικά, κάτι που δεν είναι της παρούσης για πλήρη ανάλυση.

            Αναγκαστήκαμε να δεχθούμε τα διαβόητα Μνημόνια, για να παραμείνουμε στην Ε.Ε., ως μη χείρωνα λύση, τα οποία, μεταξύ κάποιων θετικών επιπτώσεων, δυσαρέστησε μεγάλο αριθμό πολιτών λόγω των αναγκαίων περικοπών που δεν είχαν γνωρίσει πρωτύτερα και θέλησαν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά, παρόλη την σημαντική επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης, εμπιστευθέντες παραδόξως, το μικρό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι οι υποσχέσεις ήταν έπεαπτερόεντα και ότι φθηνά γλυτώσαμε τον γκρεμό, δηλαδή μια πρωτόγονη λαοκρατία, έξω από την ΕΕ, χάριν στην απειλή παραίτησης του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την ψήφιση του Τρίτουαχρείαστου Μνημονίου από τη Νέα Δημοκρατία, αφού οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει από το κόμμα, αφού δεν πέτυχε η «λαοκρατία».

            Με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και αφού υποθηκεύσαμε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της Ελλάδος σε μια συνδιαχείριση, στο ΤΑΙΠΕΔ το λεγόμενο «Υπερταμείο», ως εγγύηση των δανείων που μας έδωσαν. Τη βγάλαμε κουτσά–στραβά, υπακούοντας τυφλά στην «Τρόϊκα» και αφού αποφύγαμε την εφιαλτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για νομιμοφανή διαιώνιση της εξουσίας, τελειώσαμε μαζί τους με τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, που τις κέρδισε η Νέα Δημοκρατία.

            Τις δόξες και μεγάλες τιμές που έζησε ο κ.Τσίπρας ως Πρωθυπουργός, και αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως Υπουργοί και άλλα αξιώματα, αλλά και πολλά απλά στελέχη σε κυβερνητικές και άλλες σημαντικές θέσεις που απόλαυσαν, είναι φυσικό να τα νοσταλγούν και να θέλουν να τα ξαναζήσουν, ακόμη και σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού είτε δεν θέλουν, είτε δεν γνωρίζουν, είτε δε μπορούν να κυβερνήσουν αποδοτικά, όμηροι των ιδεοληψιών τους, επιδίδονται σε λαϊκισμούς και έωλες υποσχέσεις. Προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του ελληνικούλαού στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το έργο του οποίου θα εκθέσω αμέσως πιο κάτω, είτε με στρέβλωση ή αναληθών γεγονότων,  είτε με διόγκωση ασήμαντων γεγονότων, όπως την, κατά Μπαξεβάνη, δήθεν παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, κάτι που όχι μόνο δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, αλλά σε μια εποχή κατά την οποία με την εξελιγμένη τεχνολογία, μπορεί πρακτικά ο οιοσδήποτε να παρακολουθεί τον οιονδήποτε, για οιονδήποτε λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ το εμφανίζει ως σημαντικό, απλά διότι δεν υπάρχει άλλο σημαντικό θέμα να θίξει τον Μητσοτάκη. Έτσι ζούμε μια θολή προεκλογική περίοδο, την οποία θα ξεκαθαρίσει στις εκλογές οιΈλληνες ψηφοφόροι.

            Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους υπεράξιους Υπουργούς του, τα τρία αυτά χρόνια που κυβερνούν, έχουν αλλάξει την φυσιογνωμία της Ελλάδος. Με την ανθούσα οικονομία, τις πρωτόγνωρες επενδύσεις, την φροντίδα των αδύναμων πολιτών, την εξασφάλιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, την αναβάθμιση της μορφής και του κύρους της χώρας διεθνώς, και τόσα άλλα, οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται ήρεμοι και ασφαλείς. Έτι περισσότερο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία με σύνεση και σοβαρότητα, την ενεργειακή κρίση με την σημαντική επιδότηση της διεθνούς ανατίμησης των καυσίμων, σε βαθμό που οι πολίτες, σχεδόν να μην αντιλαμβάνονται την τόσο σοβαρή ανατίμηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

            Το αναπάντεχο 32% του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του 2019, έχει θολώσει το μυαλό του Τσίπρα, ελπίζοντας ότι θα το πετύχει και μεγαλύτερο. Του διαφεύγουν όμως δύο γεγονότα. Πρώτον ότι, ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ικανοποιήσει αρκετούς ψηφοφόρους, με διάφορες χάρες παντός είδους και νομιμότητας και περιστασιακές επιδοτήσεις, και Δεύτερο η αποκάλυψη από που προήλθε το 32% των εκλογών, αφού με τίποτε δενδικαιολογείται από κυβερνητικά μέτρα και ήταν η μεγάλη απορία πολλών Ελλήνων και δική μου, η οποία έγινε με την δημοσιοποίηση στις 29.9.2019GBAL,  ότι από τα 2,5 εκατομμύρια Μουσουλμάνων που κατοικούν ήδη στην Ελλάδα, «σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσοι ξένοι πολίτες αποδείξουν ότι ζουν στην Ελλάδα επί επτά χρόνια, δικαιούνται να ζητήσουν και να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια». Έτσι περί τις 600.000 μουσουλμάνων ελληνοποιήθηκαν, με εκλογικά δικαιώματα και προφανώς όλοι αυτοί ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, μη ενδιαφερόμενοι για τίποτε άλλο εκτός του ότι νομιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα χάριν του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ποτέ δεν το είχαν διανοηθεί.

            Η Λυδία λίθος θα δείξεικαθαρά Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

          Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου