Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

«Νεκρή Μαρία» στον Έβρο: Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα η Μπάιντα για τρία αδικήματα

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο εισαγγελέας που έχει στα χέρια του τον φάκελο αυτής της περίεργης υπόθεσης ήδη έχει στοιχειοθετήσει τη διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων από την 27χρονη Σύρια Μπάιντα αλ Σάλεχ, η οποία πλέον διαβιοί στη Γερμανία, χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει αίτημα ασύλου στη χώρα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για ακόμη δύο αδικήματα που εξετάζονται, όπως αυτό της συμμετοχής της σε κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, αλλά και κατηγορίες που αφορούν στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Στην περίπτωση που από την έρευνα προκύψει ότι οι ενέργειες της Μπάιντα αλ Σάλεχ προκάλεσαν ζημία στην εθνική ασφάλεια της χώρας, τότε είναι δυνατόν να ζητηθεί ακόμη και η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Συνομιλίες

Από τις έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής οι ειδικές

υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προκύπτει ότι για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν και μετά το περιστατικό, η Μπάιντα είχε επικοινωνία μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με δύο ανθρώπους συγκεκριμένης «γκρίζας» ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει μισθώσει κτίριο που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην Αδριανούπολη.

Παράλληλα, εντύπωση έχει προκαλέσει και η δραστηριότητα της 27χρονης. Με καταγωγή από τη Ράκα, την πόλη της Συρίας που επί χρόνια λειτούργησε ως η «πρωτεύουσα» του ISIS, η Μπάιντα αλ Σάλεχ ζούσε στην Τουρκία από το 2016. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με τη συγγραφή και μέχρι σήμερα έχει γράψει συνολικά έξι βιβλία με θέμα το προσφυγικό, τα οποία κυκλοφορούν στην Τουρκία. Μάλιστα, αποτέλεσε αναγνωρίσιμο μέλος στην κοινότητα των Σύριων της Τουρκίας, δίνοντας ακόμα και συνεντεύξεις για τα βιβλία της.

Όλο αυτό το διάστημα, οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνουν στοιχεία για τη νεαρή γυναίκα και τον περίεργο ρόλο που διαδραμάτισε τον περασμένο Αύγουστο. Τότε ο δήθεν θάνατος πεντάχρονου κοριτσιού, ονόματι «Μαρία», χρησιμοποιήθηκε από ορισμένα διεθνή ΜΜΕ ώστε να στηριχθεί η τουρκική προπαγάνδα που έκανε λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες.

Δρομολόγια

Οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, προσπάθησαν αρχικά να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγια της Μπάιντα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκείνη την περίοδο η «πρόσφυγας» από τη Συρία βρισκόταν ήδη στην Τουρκία. Στις αρχές Αυγούστου έγινε μια πρώτη απόπειρα από ομάδα περίπου 50 αλλοδαπών (οι περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους όμως ήταν και Αφγανοί) να περάσουν το φυσικό σύνορο του Έβρου, η οποία δεν είχε επιτυχή κατάληξη. Οι πληροφορίες των ελληνικών Αρχών αναφέρουν πως η 27χρονη δεν βρισκόταν ανάμεσα σε αυτή την ομάδα.

Στις 15 Αυγούστου, ένα νέο γκρουπ, αποτελούμενο από 38 Σύρους πρόσφυγες, βρέθηκε ξανά στον Έβρο. Όπως επίσης έχει διαπιστωθεί από τις έρευνες, η Μπάιντα δεν ήταν ανάμεσα στη δεύτερη ομάδα των προσφύγων, στο αρχικό στάδιο της πορείας τους.

Η  Σύρια εμφανίζεται από το πουθενά πάνω στη νησίδα του Έβρου να στέλνει βίντεο με το κινητό της, μιλώντας για ένα νεκρό παιδί, ενώ παράλληλα είχε επικοινωνία με ανθρώπους συγκεκριμένης ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Λίγες ημέρες μετά, οι 38 πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα και οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της Δράμας. Εκεί, η οικογένεια της «μικρής Μαρίας» εμφανίστηκε με τέσσερα παιδιά. Όταν ρωτήθηκαν οι γονείς, είπαν πως το πέμπτο τους παιδί, η «Μαρία», όντως «πέθανε» στη νησίδα. Στην ερώτηση πού βρίσκεται το πτώμα του παιδιού, απάντησαν πως το έδωσαν σε έναν συμπατριώτη τους για να το θάψει στην Τουρκία. Όταν οι αστυνομικοί τους πρότειναν να κάνουν αίτημα για εκταφή, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του παιδιού, οι γονείς αρνήθηκαν και σταμάτησαν να δίνουν την οποιαδήποτε απάντηση σε κάθε ερώτηση των ελληνικών Αρχών.

Μετά την εξέταση των γονέων, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να εξετάζουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των 38 προσφύγων. Και τότε βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Όπως διαπίστωσαν, η Μπάιντα αλ Σάλεχ, μαζί με άλλα δύο άτομα της ίδιας ομάδας, είχε εξαφανιστεί από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Δράμας. Οταν οι Ελληνικές Αρχές ανακάλυψαν αυτή την περίεργη εξαφάνιση τη γνωστοποίησαν άμεσα στις ειδικές υπηρεσίες της Γερμανίας και ζήτησαν ενημέρωση. Βέβαια, δεν εξεπλάγησαν όταν ενημερώθηκαν αρμοδίως πως η Μπάιντα όχι μόνο βρισκόταν στη Γερμανία, αλλά είχε προλάβει κιόλας να παντρευτεί, συνάπτοντας γάμο με συμπατριώτη της, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το πέρασμά της από τον Έβρο.

Σταδιακά, σε άγνωστα χρονικά διαστήματα, οι περισσότεροι από τους «εγκλωβισμένους» στη νησίδα του Έβρου επίσης διέφυγαν με τρόπο παράνομο από τη χώρα μας, προφανώς βοηθούμενοι από κυκλώματα που έχουν σχέση με την εμπορία και τη διακίνηση ανθρώπων. Οι πληροφορίες της «R» αναφέρουν ότι πλέον στην Ελλάδα βρίσκονται μόλις εννέα άτομα από την ομάδα των 38 προ σφύγων, ανάμεσά τους και η οικογένεια της «μικρής Μαρίας».

Πηγή: Real.gr, Θεοδόσης Π. Πάνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου