Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Τουρκία: Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με τις αποκαλύψεις του Πομπέο - «Ανειλικρινής και διπρόσωπος»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Άγκυρα το βιβλίο του πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Αυτός χάλασε τις ισορροπίες με Ελλάδα και Κύπρο, λέει ο τούρκος ΥΠΕΞ
Αναστάτωση έχει φέρει στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο το βιβλίο του Μάικ Πομπέο, στο οποίο ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πήγε να σπάσει την πόρτα του γραφείου του Ερντογάν! 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε σε όσα γράφει ο Μάικ Πομπέο: 

«Υπήρξε η συνάντηση του προέδρου μας με τον Πενς τετ-α-τετ πριν από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών. Κι ενώ εγώ και ο Πομπέο μαζί με άλλους συνεργάτες περιμέναμε σε κάποιο άλλο γραφείο είδαμε πως ο Πομπέο ενοχλήθηκε επειδή η συνάντηση είχε μεγαλύτερη διάρκεια και υπήρξαν αιτήματα του όπως 'να πάμε μέσα τώρα'. Κι εγώ του είπα 'ο ένας είναι πρόεδρος και ο άλλος αντιπρόεδρος. Όταν μας χρειαστούν θα μας καλέσουν'. Και του είπα από την άποψη ευγένειας αλλά και πρωτοκόλλου δεν θα είναι σωστό να μπούμε μέσα και τον προειδοποίησα.
Τώρα αντιλαμβανόμαστε γιατί ενοχλήθηκε. Εκείνες τις 'άθλιες εικόνες' όπως τις αποκαλεί, εμείς τις ζήσαμε εδώ. Η τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνησε 251 πολίτες μας. Μιλάω για την FETO. 

Άλλωστε ο ίδιος ( Πομπέο) έγραψε ένα μήνυμα του στο twitter το οποίο αργότερα το διέγραψε. Κι από όσα γράφει εναντίον του προέδρου μας, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει υποστηρίξει και ο ίδιος την απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που ενοχλήθηκε από το βίντεο. Διότι σε αυτό δείχνει πώς ξεκίνησε το πραξικόπημα και πώς ο τουρκικός λαός απέτρεψε το πραξικόπημα. Ο ίδιος ενοχλήθηκε τόσο πολύ που ο τουρκικός λαός νίκησε τους πραξικοπηματίες, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί αυτό το ύφος και μιλάει έτσι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Τσαβούσογλου κατηγορεί τον Πομπέο ότι αυτός χάλασε τις ισορροπίες που υπήρχαν ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Αυτοί ήταν που χάλασαν τις ισορροπίες στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο. Κι ο ίδιος επειδή στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος θέλει την υποστήριξη του ελληνικού λόμπι και γι’ αυτό τα γράφει αυτά.

Ο ίδιος μου είπε πως θέλει να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη πως θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο και πως θα ήθελε να με συναντήσει εκεί. Και η δική μου απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Δεν ενοχλούμαστε από την επίσκεψη στο Πατριαρχείο, αλλά 'όποιος θέλει να με συναντήσει μπορεί να έρθει στην Άγκυρα και να με δει και δεν θα πάω στα πόδια του στην Κωνσταντινούπολη'.

Σε όσα αναφέρονται υπάρχουν αναληθείς πληροφορίες, υπερβολές και δείχνει πως ήταν τόσο ανέντιμοι και διπρόσωποι. Με αυτό το άτομο αναγκαστήκαμε μαζί του να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη των σχέσεων. Είδαμε πόσο ανειλικρινής και διπρόσωπος.

Νομίζω ο πρώην ομόλογος μου Μάικ Πομπέο έγραψε αυτό το βιβλίο για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία. Έτσι πιστεύω. Για τους ισχυρισμούς που αναφέρατε υπάρχουν αναληθείς πληροφορίες και το λέω με διπλωματική γλώσσα εσεις μπορείτε να πείτε και 'ψέμα'. Υπάρχει υπερβολή, και υπάρχει παραπληροφόρηση καθώς η υποστήριξη της τρομοκρατίας είναι ποινιό αδίκημα στις ΗΠΑ και προσπαθεί να την αποφύγει».

Η αντίδραση του Καλίν

Αντίδραση υπήρξε και από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος ανέφερε:

«Όσο διαρκούσε η συνάντηση και δεν τελείωνε, τόσο έξω ο Πομπέο περνούσε νευρική κρίση. Εμείς τα μάθαμε μετά. Είναι περίεργο πράγμα, ο αντιπρόεδρος σου είναι μέσα σε συνάντηση κι εσύ απ᾽εξω ασκείς πιέσεις και λες 'θα μπω μέσα' ο ίδιος. Εδώ δεν υπήρχε αίτημα απο τον αντιπρόεδρο του, επιχείρησε να μπει και άσκησε πίεση στην πόρτα. Το μάθαμε μετά.

Στο βιβλίο αναφέρει πως είναι περήφανος για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα και πως απο την εποχή του Κίσινγκερ κανένας δεν στήριξε τόσο πολύ την Ελλάδα. Αρα οι ΗΠΑ δεν τηρούν αμερόληπτη στάση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Γνωρίζαμε πως οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στην Ελλάδα και τη στηρίζον αλλά αυτό το ομολογησε και το καταγράφουμε.

Το χειρότερο απο όλα είναι έδειξε πως ενώ μιλάει για ειρήνη στο Αιγαίο προκαλεί ένταση μεταξύ των δυο συμμάχων όταν στηρίζει ξεκάθαρα μόνο την Ελλάδα. Και σήμερα η κυβέρνηση Μπάιντεν στη στάση της αυτή δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Σε ορισμένα θέματα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το βαθύ κράτος, την πολιτική που ξεκίνησε ο Ομπάμα και τη συνέχισε ο Τραμπ, τώρα το κάνει και η κυβέρνηση Μπαιντεν. Μετά οι άνθρωποι μας ρωτούν 'ποιος ο λογος της έντασης μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ;'. Η ομολογία του Πομπέο δείχνει πως το ζήτημα δεν είμαστε εμείς αλλά οι ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου