Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Thanos Tzimeros

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Είμαι κατά του θεσμού της βασιλείας, το έχω ξαναπεί. Αλλά είμαι και κατά του ψέματος, της χυδαιότητας, της αμορφωσιάς, της εμπάθειας που ξεχειλίζουν αυτές τις μέρες από τους ανιστόρητους γκρουπιέρηδες που υποδύονται τους δημοσιογράφους.
Πάμε λοιπόν ξανά:
1. Το κράτος δήμευσε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ περιουσία της βασιλικής οικογένειας, που αγοράστηκε από ΔΙΚΑ τους χρήματα, όχι του "λαού". Το κτήμα Tατοΐου αγοράστηκε από τον Γεώργιο A′, με χρήματα που έφερε από τη Δανία, από τους αρχικούς ιδιοκτήτες Aνδρέα Συγγρό, Σκαρλάτο Σούτσο, Aλέξανδρο Kατακουζηνό, Γεώργιο Λεβέντη και Aν. Xατζησπύρο.
2. Η βασιλική χορηγία περιλάμβανε τους μισθούς των υπαλλήλων και το κόστος συντήρησης όλων των κτηρίων. Σήμερα, ο μισθός του/της ΠτΔ είναι προσωπικό του/της εισόδημα. Μισθοί υπαλλήλων της Προεδρίας, συντηρήσεις κτηρίων, αναλώσιμα, γεύματα κ.λπ. πληρώνονται από τον προϋπολογισμό. Πληρώνουμε επίσης σύνταξη και έξοδα παράστασης σε όλους τους διατελέσαντες Προέδρους της Δημοκρατίας.
3. Ο Κωνσταντίνος δεν ήθελε ούτε δεκάρα αποζημίωση, από τα χρήματα του Έλληνα. Ήθελε πίσω την περιουσία του, ως ΙΔΙΩΤΗΣ.
4. Το κράτος δεν του την έδινε. Δήμευσε ακόμα και το μέρος των τάφων. Τελικά του έδωσε, μετά από σχεδόν 30 χρόνια, για περισσότερα από 40.000 στρέμματα στο Τατόι, με όλα τα κτίσματα και για 36.000 στρέμματα στο Πολυδένδρι, (αφήνω απ' έξω το Μον Ρεπό) 13,7 εκατομμύρια ευρώ, όσο πουλιέται σήμερα μια βίλα στην Εκάλη με 2 στρέμματα κήπο, όταν το ίδιο το κράτος είχε εκτιμήσει την αξία της περιουσίας σε 125 εκατομμύρια ευρώ.
5. Το "ριφιφί" που γράφουν οι γελοίοι γκρουπιέρηδες που υποδύονται τους δημοσιογράφους ήταν απλώς η φόρτωση των προσωπικών αντικειμένων του Κωνσταντίνου, επίπλων, πινάκων κ.λπ. που έγινε ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση.
6. Ο ολετήρας της χώρας Ανδρέας αφαίρεσε από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας την ελληνική υπηκοότητα το 1994, 20 ολόκληρα χρόνια μετά το δημοψήφισμα! Γιατί; Επειδή έτσι γούσταρε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου