Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Παύση δημάρχου Ιάσμου, άμεση κίνηση Βορίδη: Εδώ Ελλάδα, όχι Τουρκία

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διοικητικές διαδικασίες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αναφορικά με το δήμαρχο Ιάσμου, μετά το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος ζήτησε να εξεταστούν τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

ΠΗΓΗ thracenews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά το αίτημα του υπουργού, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συλλέγει στοιχεία για τις αποφάσεις και τις πράξεις του δημάρχου, ο οποίος όπως είναι γνωστό προχώρησε στην απόλυση υπαλλήλων του δήμου με τον ισχυρισμό ότι είτε είναι «Γκιουλενιστές», είτε ανήκουν σε εγχώρια «τρομοκρατική» οργάνωση, προκειμένου να συντάξει Πόρισμα.

Επίσης στο μικροσκόπιο της Αποκεντρωμένης βρίσκονται οι ενέργειες του δημάρχου κατά αντιδημάρχων. Καθώς και το επίσημο κάλεσμα του να παραιτηθούν όλοι «οι υπηρεσιακοί και αιρετοί του Δήμου Ιάσμου», στους οποίους επίσης καταλογίζει συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το Πόρισμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού θα εξετάσει ποιες από τις ενέργειες του δημάρχου είναι έκνομες θα παρουσιάσει και τις ποινές που επισείουν. Η τελική απόφαση για την επιβολή της διοικητικής ποινής ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Η απόλυση υπαλλήλου από αυτοδιοικητικό παράγοντα χωρίς «αιτιολόγηση» αποτελεί σύμφωνα με νομικούς κύκλους παράβαση καθήκοντος, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε παύση από τα καθήκοντα του. Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, οι κινήσεις του δημάρχου Ιάσμου είναι και αντισυνταγματικές αφού οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων δεν είναι «νομίμως αιτιολογημένες» και «ιδρύεται λόγος προσβολής τους».

Για την ποινή της παύσης από το δημαρχιακό θώκο για τον Οντέρ Μουμίν, θα εφαρμοστεί όπως ανέφεραν αξιόπιστες πηγές, το άρθρο 237 νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχος Α 87 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, το οποίο προβλέπει:

Παύση

1. Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται:

α) από έναν πρόεδρο εφετών Αθηνών, ως πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του

β) δύο εφέτες, που έχουν τριετή τουλάχιστον υπηρεσία στο βαθμό αυτόν και υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών, με τους αναπληρωτές τους,

γ) έναν προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και

δ) τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προκειμένου για τους αιρετούς των δήμων, ή τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, προκειμένου για τους αιρετούς των περιφερειών.

Τα δικαστικά μέλη του συμβουλίου, τακτικά και αναπληρωματικά, ορίζονται από το όργανο που διευθύνει το Εφετείο Αθηνών. Ο ανωτέρω προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης ορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Οι αναπληρωτές του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κα
ι του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτών. Το πειθαρχικό συμβούλιο συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Για τον ίδιο λόγο και με την ίδια διαδικασία, μπορεί να διαλυθεί ένα δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο. Η διάλυση αυτή συνεπιφέρει και τη διάλυση των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Στην περίπτωση αυτή γίνεται νέα εκλογή σύμφωνα με τα άρθρα 56 και 158 του παρόντος.

3. Κατά της απόφασης της παραγράφου 1 που διατάσσει την παύση, ο παυθείς μπορεί να ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτόν.

4. α. Καθήκοντα γραμματέα του συμβουλίου της παραγράφου 1 εκτελεί υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού, βαθμού Α΄, που ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
β. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 3 και 5 του Άρθρου 234 του παρόντος εφαρμόζονται αναλόγως.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου