Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Μετά τη συγγνώμη που δεν θα έρθει…

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Προηγήθηκε η ΜΚΟ Human Rights 360 - βασικός διακινητής του fake news με τη «νεκρή Μαρία»- που ζήτησε συγγνώμη. Ακολούθησε το «Spiegel», που ταπεινωτικά για το κύρος του κατέβασε τα «αποκαλυπτικά» αλλά ψευδή δημοσιεύματα που δημοσίευσε.

Και χθες ήρθε το πραγματικά αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» με τη συνέντευξη του μετανάστη, ο οποίος βρισκόταν στη νησίδα του Εβρου και περιέγραψε λεπτομερώς πώς στήθηκε η χονδροειδής προβοκάτσια του Δεκαπενταύγουστου. Με σκοπό Ελληνες ένστολοι να πατήσουν τουρκικό έδαφος, ώστε να νομιμοποιηθεί ο Ερντογάν να υλοποιήσει επιθετικά τα σχέδιά του.

Πολλοί ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να πει συγγνώμη στον ελληνικό λαό, γιατί ταυτίστηκε τότε τόσο ένθερμα με την τουρκική προπαγάνδα και με την πράκτορα Μπάιντα, η οποία είχε πάει στον Εβρο κουβαλώντας μαζί της μέχρι και… νεσεσέρ με make up για να βάψει το «νεκρό κοριτσάκι»! Αντί συγγνώμης, υπήρξε η αμήχανη και παιδικά αφελής δήλωση του Δ. Τζανακόπουλου ότι η προστασία των ελληνικών συνόρων στον Εβρο με φράχτη «παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα»! Εντάξει, υποθέσαμε πολλοί ότι αιφνιδιάστηκε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος δεν διακρίνεται άλλωστε ούτε για τα αντανακλαστικά του ούτε για τον νηφάλιο πολιτικό λόγο του. Λίγες ώρες μετά όμως, ήρθε επίσημη σχοινοτενής ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα ακατάληπτο σεντόνι γεμάτο διάτρητα «επιχειρήματα» τα οποία έχουν απαντηθεί από την ίδια την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ακόμα και τώρα το πραγματικό fake news, το οποίο έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας. Κάνοντας λόγο για…fake news της κυβέρνησης και αμφισβητώντας χωρίς ούτε ένα σοβαρό στοιχείο τη μαρτυρία του μετανάστη.

Αλήθεια, ποια συγγνώμη περιμένουν, όσοι την ζητούν, από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ματαίως την περιμένουν. Οσοι συμμετείχαν στο «πάρτι ανθελληνισμού» τον Αύγουστο που μας πέρασε, όλοι ήξεραν τι έκαναν. Πρώτος ο ίδιος ο Α. Τσίπρας, που έκανε ανάρτηση στο twitter του και μίλησε μέσα στη Βουλή για «νεκρό κοριτσάκι». Μετά, όλα τα στελέχη του που πρωταγωνίστησαν, από τον Γ. Κατρούγκαλο -που κατέφυγε στο… Εθνικό Κτηματολόγιο- μέχρι τους «ανθρωπιστές αλά καρτ» τύπου Χρ. Σπίρτζη και βέβαια σύσσωμη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με προεξάρχοντες τους Στ. Κούλογλου, Κ. Αρβανίτη, Δ. Παπαδημούλη. Και βεβαίως ο «δημοσιογραφικός συρφετός» των εγχώριων αντηχείων καρσιλαμάδων, αλλά και «ερευνητές» με το μανδύα «ανταποκριτών» και «εθνικούς διασώστες» που τροφοδοτούσαν με πάθος ξένα ΜΜΕ. Τίποτα δεν έγινε τυχαία ή κατά λάθος. Αν ήταν κατά λάθος, οι αυτουργοί της προπαγάνδας είχαν πολλές ευκαιρίες να επανορθώσουν, με πιο χαρακτηριστική τη χθεσινή. Δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν. Γιατί υπάρχει «μετά» από τη συγγνώμη που δεν ήρθε ποτέ.

Οχι κυρίως γιατί η πολιτική δειλία τους καθιστά άγνωστη λέξη γι’ αυτούς τη «συγγνώμη». Αλλά γιατί φαίνεται καθαρά πλέον η πολιτική τους στόχευση. Αν δεν συμπλέουν συνειδητά με την προπαγάνδα της Αγκυρας, τότε έχουν παρασυρθεί από έναν απλοϊκό αλλά επικίνδυνο συνειρμό: οσο πιο ισχυρός από τον Κ. Μητσοτάκη φαίνεται ο Ερντογάν τόσο πιο… εύκολο είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Η ωμή ψηφοθηρία -έστω και με τα εθνικά θέματα- είναι η καλή εκδοχή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη είναι χειρότερη και για τον ίδιο και για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου