Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ενταση στη Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή θεσμών για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ

Ενταση και διαξιφισμοί στη Βουλή με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου συζητούνται οι συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016, επέλεξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου να παραστεί στην Θεσμών προκειμένου να ενημερώσει σε κλειστή συνεδρίαση τα μέλη της προκάλεσε θύελλες με τους βουλευτές της ΝΔ να καταγγέλλουν παρέμβαση στις εργασίες της επιτροπής, τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί και τον Μανώλη Συντυχάκη του ΚΚΕ να καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από την ημερήσια διάταξη.

Οι καταγγελίες των βουλευτών της ΝΔ

«Θα περιμένω να δω συγκεκριμένα, το αίτημα του Ράμου και από κει και πέρα θα υπάρξουν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Το βλέπουμε όταν τα στοιχεία είναι πιο συγκεκριμένα», απάντησε ο κ. Μπούρας με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο της ΝΔ να καταγγέλλει: « είναι πρωτοφανές να αυτοπρσκαλείται ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής. Τι είναι αυτό; κάνει πολιτική εκτός των συνταγματικών του ορίων».

Στην επιτροπή προκλήθηκε ένταση με τους βουλευτές της ΝΔ να καταγγέλλουν τον κ. Ράμμο λέγοντας ουσιαστικά πως με την επιστολή του ουσιαστικά υπερέβη των αρμοδιοτήτων που του δίνει το Σύνταγμα.

« Το Σύνταγμα οριοθετεί τις Ανεξάρτητες ως θεσμικά αντίβαρα, δεν αντικαθιστούν τη δικαιοσύνη τη νομοθετική ή εκτελεστική εξουσία. Πρέπει να απαντήσετε κ. Πρόεδρε στον Ράμμο. Δεν υποδεικνύει ο ίδιος πότε θα κληθεί ούτε κάνει υποδείξεις αν πρέπει να είναι ανοιχτή ή κλειστή η συνεδρίαση. Αν θέλουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να πάρουν την ευθύνη να τον καλέσουν», είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Γιατί αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Γιώργου Κατρούγκαλου κατήγγειλε τη διαδικασία και ενημέρωσε πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρούν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη διαδικασία. « Δεν μπορούμε να συνεργήσουμε σε προσπάθεια κουκουλώματος», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Μανώλη Συντυχάκη από το ΚΚΕ ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από την ημερήσια διάταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου