Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2015 Οι Συριζαίοι πρώτα να μάθουν ειλικρίνεια και μετά να ζητούν ψήφ

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Ταρακούνησε τον ΣΥΡΙΖΑ οι σκληρές ερωτήσεις που αναφέρθηκαν στο τελευταίο μου άρθρο στο αναφερόμενο στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Ήταν πράγματι φονικές οι ερωτήσεις αυτές, στις οποίες δύσκολο, αν όχι αδύνατο να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις.

Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνθηκε βαθιά τη μαχαιριά των αμείλικτων ερωτημάτων  και την αναπόφευκτη αρνητική απήχηση στους ψηφοφόρους, αναγκάστηκαν να ετοιμάσουν απάντηση, έστω απέλπιδα, αφού προσπάθησαν, για το μεν καταστροφικό πρώτο εξάμηνο, να γελοιοποιήσουν τους εαυτούς τους, δικαιολογώντας την αντιστροφή του «όχι» ως δήθεν προσπάθεια βελτίωσης της πρότασης Γιουνκέρ, παραβλέποντας να μας πουν γιατί δεν τήρησαν την Συμφωνία του Eurogroupπου συνυπέγραψαν, και τον λόγο που περιφέρονταν με τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη ανά την Ευρώπη, αναζητώντας προφανώς που παιζόταν τα νταούλια και γιατί δεν χόρευαν οι ευρωπαίοι.Το μόνο που δεν μας είπαν, ότι ετοίμαζαν τον νόμο με ένα άρθρο για την κατάργηση των Μνημονίων, αλλά τους πρόλαβε ο κακός Σόιμπλε.

Δεν μας εξήγησαν επίσης αν ο Υπουργός τους Στρατούλης, εννοούσε Βόρεια Κορέα, όταν μας καθησύχαζε ότι πάμε καλά, την στιγμή που πέφταμε στα βράχια. Άλλωστε είναι φυσικό ότι μιας Βόρειας Κορέας καθεστώς, επικρατεί και επιβιώνει σε περιπτώσεις κοινωνικής απελπισίας, στην οποία μας οδηγούσαν με βεβαιότητα.

Δεν σχολιάζουν επίσης ότι γλυτώσαμε χάριν της απειλής παραίτησης του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, όταν κάθυγρος στριμώχτηκε εκείνη την θλιβερή νύχτα στις Βρυξέλλες, να κρούσει όπισθεν ολοταχώς και να δεχθεί το τρίτο  αχρείαστο και σκληρότερο όλων  Μνημόνιο, το οποίο αδίστακτα και προφανώς ξεδιάντροπα χαρακτηρίζουν ως «καλύτερη συμφωνία».

Δεν μας εξηγούν επίσης, τον λόγο που οι μισοί υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη τους, δεν ψήφισαν την «καλύτερη συμφωνία» και γιατί αποχώρησαν, αν όλα έγιναν προς το καλύτερο, σε προσυμφωνημένη απόφαση όλων υποθέτω, όταν την οδυνηρή για τον κ.Τσίπρα απόφαση, αναγκάστηκε να την πάρει μόνος του, ύστερα από ένα βαρύ ολονύκτιο «ξυλοδαρμό».

Όσο για την εξέλιξη του Μνημονίου, ένας στοιχειωδώς γνώστης των γεγονότων, μόνο γέλωτα θα του προκαλούσαν οι εξηγήσεις, αν όχι θλίψη και απογοήτευση για την ποιότητα των ανθρώπων που μας κυβέρνησαν. Αλλά και θυμό και αγανάκτηση που θέλουν να κυβερνήσουν ξανά, βουτηγμένοι μέσα στο ψέμα και στην παραπληροφόρηση.

Εξηγούμαι. Εν όψει της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής του πρώτου εξαμήνου, κατά τους υπολογισμούς της Ε.Ε. χρεώθηκε η χώρα μας με 100 δις ευρώ, εξ αιτίας των οποίων καταρτίστηκε το Τρίτο αυτόΜνημόνιο,για την ανάκτηση τηςκαταβαράθρωσης της οικονομίας μας,εννοείται χωρίς καμία συμμετοχή, ούτε καν ενημέρωση, του κ.Τσίπρα, και αναγκάστηκε να το δεχθεί εκών άκων. Για την εγγύηση των δανείων που θα μας χορηγούσαν, στα πλαίσια του Μνημονίου, ζήτησαν και έλαβαντην υποθήκευσηΟΛΩΝτων περιουσιακών στοιχείων και υπηρεσιών της χώρας μας για 100 χρόνια, η διαχείριση και αξιοποίηση των οποίων ανατέθηκε στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, για συνετή ρευστοποίησής τους,εποπτευόμενο από Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Επομένως όλα τα φληναφήματα και τα δήθεν κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλά έπεα πτερόεντα, ενώ ο ίδιος γνωρίζει καλά τι συνέβη και έτσιπροφυλάσσει με «έρκοςοδόντων», τον «άπτερονμύθον», δηλαδή την πλήρη ταπείνωση, υποτέλεια και υπακοή στα κελεύσματα της συσταθείσης τότε Τρόικας, το τραγικό, για τον ίδιον, εκείνο βράδυ στις Βρυξέλλες.

Αμφισβητεί το λεχθέν από την Ε.Ε., όχι από την Ν.Δ., ότι χρέωσε τη χώρα 100 δις ευρώ, αλλά το ομολογεί με άλλο τρόπο, ως συνήθως,  μετονομάζοντας το δάνειοαναπλήρωσης της χασούρας, με αναχρηματοδότηση, και το μειώνει στα 80 δις. Δηλαδή παραδέχεται ότι χρέωσε τη χώρα, όχι με 100 δις αλλά με 80 δις!!!

Αμφισβητείεπίσης την απόλυτη κυριαρχία της Τρόικα, προτάσσοντας δήθεν διαπραγμάτευση! Το μόνο που έκανε, ήταν να αλλάξει τον τόπο, όχι τον τρόπο, συνάντησης της Τρόικα, αντί των Υπουργείων, ώστε να μην γίνονται ρεζίλι στους υπαλλήλους, με το Χίλτον, όπου πήγαιναν οι Υπουργοί με κατεβασμένα αυτιά, όχι να διαπραγματευθούν, αλλά υποβάλουν τα σέβη τους και να πείσουν πόσο καλά και υπάκουα παιδιά είναι!

Πολύ σωστά «Δεν είμαστε υποχείριο της Τρόικα», αλλά υπάκουοί της,διότι η Τρόικα ενδιαφερόταν για τη χώρα μας και υπαγόρευε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το κάθε σωστό μέτρο και θετική απόφαση, προκειμένου να ορθοποδήσουμε από το βάραθρο που μας έριξαν το πρώτο εξάμηνο.

Ας ξεπεράσουμε την τετρασέλιδη απολογία τους, διότι περί απολογίας πρόκειται, να αντικρούσουν τα αυταπόδεικτα φονικά ερωτήματα της διακυβέρνησής τους,θεωρώντας την πολυλογία ως έναν ακόμη τρόπο να προξενήσει σύγχυση στους πολίτες, μπας και δεν αντιληφθούν τα εγκλήματά που διέπραξαν!

Επί κέντραν λακτίζουν, και επαφίεται στην ορθή κρίση των πολιτών, να τους απομακρύνει δια παντός από την εξουσία, για να είναι ήσυχοι και ασφαλείς.

Νικόλαος Αναγνωστάτος

Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου