Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ύστερα και από την Διακαναλική Συνέντευξη του κ.Τσίπρα ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ένας πολιτικός αρχηγός, θα αποτολμήσει Διακαναλική Συνέντευξη, μόνο αν αισθάνεται σίγουρος για τις ερωτήσεις

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Ζητείται απλά Δημοσιογράφος, χωρίς κοσμητικά επίθετα, όπως τολμηρός ή καλά προετοιμασμένος και καλός γνώστης των πολιτικών τεκταινομένων, διότι θεωρείται αυτονόητο ότι όταν ο δημοσιογράφος καλείται σε μια συνέντευξη πολιτικού, δεν νοείται να μην είναι τολμηρός στις ερωτήσεις του και να έχει αναδιφήσει των αρχείων του, αν έχει, τυχόν συλλογή εφημερίδων ή άλλων πηγών περασμένων πολιτικών γεγονότων, ακόμη και να συμβουλευτεί συναδέλφους ή φίλους, που τους έχει εμπιστοσύνη, έτσι ώστε, πρώτον να είναι άτεγκτος στις ερωτήσεις του, για να  δύναται να εκμαιεύσει τις μύχιες σκέψεις και άγνωστες στους πολλούς πράξεις του πολιτικού και δεύτερον να μη δύναται ο πολιτικός να σου ξεφύγει ή να σε αποπροσανατολίσει.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τα γεγονότα με τη σειρά τους.  Ποιος ο λόγος

που ο κ.Τσίπρας προκάλεσε την διακαναλική αυτή συνέντευξη; Μα για να του δοθεί η ευκαιρία να επαναλάβει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, έστω και έωλες αν είναι, και να επωφεληθεί πολιτικά, εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Το πέτυχε; Ίσως έτσι να νομίζει.

Το ζητούμενο όμως είναι να διερωτηθούμε, του έγινε κάποια, ας την πούμε αιχμηρή ερώτηση που να τον έφερε σε δύσκολη θέση; Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Ακόμη και σε κάποια ίσως δύσκολη ερώτηση, απάντησε πλαγίως με τη συνοδεία εκτεταμένης σε λόγους είτε άσχετους, είτε πηγαίνοντας το θέμα σε κάτι που ήθελε να τονίσει σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά χωρίς ουσιαστική απάντηση στην ερώτηση. Επανήλθε ο δημοσιογράφος και δη έντονος, να ζητήσει απάντηση στην ερώτησή του; ¨όχι!  

Τι συνέβη; Απλά, είτε ο δημοσιογράφος δεν ήξερε λεπτομέρειες του θέματος που ρώτησε, είτε δεν ήθελε να φανεί κακός, είτε για κάποιο λόγο που δεν επιτέλεσε τον προορισμό του. Έτσι αιτιολογώ τον τίτλο αυτού του άρθρου.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ικανοί δημοσιογράφοι που τιμούν το λειτούργημά τους, διότι πράγματι περί λειτουργήματος πρόκειται, αλλά πολλοί είτε βρίσκονται στο παρασκήνιο, είτε κάποιοι τους εμποδίζουν να βρεθούν στο προσκήνιο, είτε απαξιούν να εμπλακούν,  είτε τέλος, λείπει μια τέτοια παράδοση στον πολιτικό μας στίβο.

Η Αχίλλειος πτέρνα του κ.Τσίπρα, είναι η προηγούμενη διακυβέρνησής του, κάτι που ξέρει πολύ καλά ο ίδιος, αλλά ξέρει επίσης ότι όλοι θα τον παραπέμπουν εκεί, και για το λόγο τούτο, σπεύδει να αναφερθεί ο ίδιος πριν ερωτηθεί, για να αναφερθεί αποσπασματικά σε ορισμένα σημεία, αλλά με τον δικό του τρόπο για να προλάβει, διανθισμένα με άσχετη πολυλογία ή με συνθηματολογία και ο άλλος, είτε μη γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες, αν δεν πείθεται, δεν επιμένει και αποσύρεται.

Τα περιβόητα 37 δις που παρέδωσε π.χ., ξέρει πολύ καλά ότι αυτά αποταμιεύτηκαν με εντολή της Τρόικα, μισά από το δάνειο και μισά από την υπερφορολόγηση, τα οποία η Τρόικα απαγόρευσε να τα θίξουν, διότι προοριζόταν για την πληρωμή των μελλοντικών δόσεων του δανείου, που συνόδευε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο.

Αναληθής επομένως ο κομπασμός του αποθεματικού των 37 δις ευρώ!!!

Μια άλλη φονική ερώτηση π.χ. είναι να μας εξηγήσει τον λόγο που υποχρέωσε  τον τότε υπουργό οικονομικών κ.Bαρουφάκη να υπογράψει στις 20.2.2015 την απόφαση του Eurogroup, ενώ είχε αντιρρήσεις, αφού εξυμνούσε την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και ζητούσε να συνεχιστεί η ίδια,για να ολοκληρωθεί το δεύτερο και τελευταίο Μνημόνιο, με την πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση, την άνοιξη του 2015, αφού δεν είχε σκοπό να το εφαρμόσει;Αν ήθελε να πετύχει περισσότερα, όπως τώρα ισχυρίζεται, γιατί να υπογραφεί και να μη ζητήσει εκεί, κατά την συζήτηση του Eurogroup στις 20.2.2015 να συμπεριληφθούν οι περιβόητες αυτές  βελτιώσεις που ισχυρίζεται;

Μία άλλη ερώτηση/αναφορά, θα ήταν να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνη την βασανιστική νύχτα στις Βρυξέλλες, μετά το περίεργο δημοψήφισμα, κατά την οποία μαστιγώνονταν επί δεκαεπτά ώρες και να υποχρεωθεί να δεχθεί το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο, μετά την απειλή παραιτήσεως του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Π.Παυλόπουλου και ως εγγύηση συνοδευόμενου του Μνημονίου δάνειο, να υποθηκεύσει ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του κράτους μας για εκατό χρόνια στο λεγόμενο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, το οποίο ασφαλώς είναι εν ισχύ! 

Αυτού του αχρείαστου Μνημονίου, έληξε η προθεσμία τον Αύγουστο του 2018, χωρίς να λήξει η ισχύς του.Για ποιο λόγο λοιπόν κομπάζει ότι μας έβγαλε από τα Μνημόνια;

Οι απορίες και οι προβληματισμοί της καταστρεπτικής διακυβέρνησης, ων ουκ έστιν αριθμός και ζητείται δημοσιογράφος να τα αποκαλύψει με σωστές ερωτήσεις!

Οι Έλληνες τώρα, να ευχόμαστε ποτέ να μην τους δοθεί η ευκαιρία να πετύχει να μας κάνουν Βόρεια Κορέα, όπως ήταν ο μύχιος σκοπός τους το 2015!!!

Νικόλαος Αναγνωστάτος

Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου