Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΣΥΡΙΖΑία υποψήφια θεωρεί την υποστήριξη Μπελέρη «εθνικιστικές σάλτσες»


«Εθνικιστικές σάλτσες» θεωρεί τα επιχειρήματα του ψηφίσματος για την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική σύμβουλος της Θεσσαλονίκης Ρία Καλφακάκου.

Σε τοποθέτησή της στο δημοτικό συμβούλιο, που προκάλεσε αντιδράσεις, η ίδια υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται οι υπόλοιπες εθνικιστικές σάλτσες. Φυσικά και υπάρχει ελληνική μειονότητα αλλά είναι Αλβανοί υπήκοοι. Συνεπώς ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε με έναν μεγαλύτερο βαθμό συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι εκεί. Όχι περισσότερος εθνικισμός».

Μάλιστα, η κυρία Καλφακάκου προχώρησε σε μία μάλλον περίεργη δήλωση, που προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα, λέγοντας ότι «αν έβγαζε η Τουρκία ένα αντίστοιχο ερώτημα, θα λέγαμε όλοι τη δουλειά έχει η Τουρκία με τους Πομάκους». Η δήλωσή της προκαλεί βέβαια ερωτήματα, δεδομένου του ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεν σχετίζεται με την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Στο ίδιο μοτίβο, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην περίπτωση του Φρέντι Μπελέρη δεν πρόκειται για ελληνική μειονότητα, αλλά για Αλβανούς υπηκόους. «Ως Αλβανός υπήκοος αδικήθηκε. Όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα έβγαινε δήμαρχος των Ελλήνων, θα έβγαινε δήμαρχος όλων των Αλβανών υπηκόων εκεί» ανέφερε.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/x-liGD5MqFk" title="Καλφακάκου (ΣΥΡΙΖΑ):  Εθνικιστικές σάλτσες τα επιχειρήματα στο ψήφισμα για την αποφυλάκιση Μπελέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου