Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Τα τρία «δώρα» Τσίπρα στη ΝΔ στο παρά ένα των εκλογών

 Τα τρία «δώρα» Τσίπρα στη ΝΔ στο παρά ένα των εκλογών

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η δήλωση Κατρούγκαλου

Από Vradini.gr

Όσοι έχουν καλύψει αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις γνωρίζουν καλά ότι οι τελευταίες ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες. Τα κομματικά επιτελεία μελετούν προσεκτικά κάθε κίνηση και βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην ξεφύγει κάτι, για να μην υπάρξει οποιοδήποτε «στραβοπάτημα».

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως ακριβώς σε αυτό το διάστημα που οι κεραίες όλων είναι τεντωμένες δεν έγινε ένα λάθος, αλλά τρία.

Στη ΝΔ πάντως μιλούν για ανέλπιστα δώρα από την Κουμουνδούρου.

Ο «μαρτυριάρης» Κατρούγκαλος

Ίσως το πιο μεγάλο σφάλμα στο οποίο υπέπεσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση ήταν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Τετάρτης. Πήρε τέτοια έκταση που ανάγκασε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και πολιτικός, που θα συνοδεύεται πάντα από τον ομώνυμο νόμο του για το ασφαλιστικό, με τα όσα είπε, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία.

«Τι μας είπε ο κ. Κατρούγκαλος; Ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό, με πρώτο βήμα την αύξηση στο 20% των κρατήσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έσπευσαν να τον «διαγράψουν». Γιατί; Επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτό το «επεισόδιο» αποκάλυψε στα μάτια των ψηφοφόρων δυο τινά: την κρυφή ατζέντα για την οποία μιλάει τόσο καιρό η ΝΔ αλλά και το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται να κοστολογηθεί από ανεξάρτητη αρχή το πρόγραμμά του.

Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Σύγχυση και απελπισία διακρίνουν κυβερνητικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα που επέβαλλε λίγο πριν τις κάλπες του 2019 την απλή αναλογική πολύ απλά δεν μπορεί να την διαχειριστεί. Και αυτό διαφάνηκε από τις αλλεπάλληλες προτάσεις που έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ξεκίνησε μιλώντας για προοδευτική διακυβέρνηση αλλά ανταπόκριση δεν υπήρξε. Στην συνέχεια έριξε στο τραπέζι την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης ηττημένων. Και αυτή όμως έπεσε στο κενό. Και τότε, προσπαθώντας να δελεάσει το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μίλησε για τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Τώρα μας απειλεί κιόλας. Μας απειλεί με προανακριτικές, όπως έκανε με τη σκευωρία Novartis. Λοιπόν, του λέω εδώ από τη Θεσσαλονίκη: δεν μασάμε, είναι τζάμπα μαγκιές. Ας κοπιάσουν για να ξαναχάσουν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην γαλάζια παράταξη βλέπουν και αυτές τις παλινωδίες ως το δεύτερο πολιτικό «δώρο» και εκτιμούν ότι όλο αυτό αφενός δείχνει ως ένα βαθμό αποδοχή ήττας και αφετέρου ότι ουδείς δυνητικός εταίρος δεν έδειξε ενδιαφέρον στην πρόσκλησή του περί προοδευτικής, ηττημένων, ανοχής κυβέρνησης συνεργασίας.

Το προσκλητήριο Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι το 2023 υπάρχουν ακόμα παραπλανημένοι ψηφοφόροι; Ποιος μπορεί να δεχθεί ότι αυτοί οι ψηφοφόροι δεν θα ψήφιζαν αν μπορούσαν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη; Κανείς, απαντούν στην κυβέρνηση και θεωρούν ότι είναι σε τόση απόγνωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ψαρεύει ψήφους ακόμα και σε χώρους όπου δρουν ναζιστές μαχαιροβγάλτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε το πακέτο των δώρων που έκανε στη ΝΔ με το προσκλητήριο που απηύθυνε στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όταν τον άκουσαν να λέει στο MEGA: «Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή».

Στην κυβέρνηση αναρωτιούνται αν αυτά τα λόγια εκστομίζονταν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε βγει στους δρόμους φωνάζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι φασίστας.

Κι έτσι, βρισκόμαστε δυο ημέρες πριν τις εκλογές με την κυβέρνηση να αισθάνεται δικαιωμένη για όσα καταλόγιζε στον ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι μουδιασμένη και έτοιμη να υποπέσει ίσως στο μεγαλύτερο και ίσως πιο επικίνδυνο αντιθεσμικό ατόπημα καθώς όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, μέσα στον πανικό της εμφανίζεται αποφασισμένη να αμφισβητήσει ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα οδεύοντας στα χνάρια του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν έχει αποδεχθεί μέχρι σήμερα την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

Αυτή την εκτίμηση την βασίζουν στο γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δημιουργεί μηχανισμό σε κάθε εκλογικό κέντρο μέσω του οποίου θα εκδίδει τα δικά της αποτελέσματα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου