Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΉ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΆΤΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑΣ ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΙΓΎΠΤΟΥ

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, προκάλεσε η κυκλοφορία ενός τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Queen Cleopatra», στο οποίο τη βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα Ζ’ (69π.Χ. – 30 π.Χ.), υποδύεται η νεαρή μαύρη ηθοποιός Αντέλ Τζέιμς. Σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε το protothema.gr την Κυριακή του Πάσχα 16/4/2023. «Η Κλεοπάτρα ‘’ήταν Ελληνίδα μακεδονικής καταγωγής και οι Έλληνες δεν ήταν μαύροι’’ ,αναφέρει ένα χαρακτηριστικό σχόλιο στο twitter. Πολλοί θεωρούν τη «μαύρη Κλεοπάτρα» ως καινοφανή επινόηση, ενώ άλλοι βλέπουν μια οργανωμένη συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδας. Και στην Αίγυπτο όμως προκλήθηκαν αντιδράσεις, με έναν δικηγόρο μάλιστα να μηνύει το Netflix.Η Κλεοπάτρα Ζ΄ Φιλοπάτωρ γεννήθηκε το 69π.χ. στην Αίγυπτο αλλά ήταν ελληνικής καταγωγής. Ήταν κόρη του βασιλιά της Αιγύπτου Πτολεμαίου ΙΒ΄ Αυλητή και της Κλεοπάτρας Ε΄ Τρύφαινας. Η οικογένεια της ήταν από τη Μακεδονία και είχε ρίζες στον στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πτολεμαίο τον Α' γνωστό ως Σωτήρ. Ήταν αυτός που ανέλαβε το βασίλειο της Αιγύπτου μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου. Με δεδομένη την καταγωγή της η Κλεοπάτρα είχε λευκό δέρμα και χαρακτηριστικά αρχαίας Ελληνίδας. Μάλιστα οι ιστορικοί τονίζουν ότι με δεδομένο ότι η Κλεοπάτρα έμενε πολλές ώρες μέσα στο παλάτι της η απόχρωση του δέρματος της ήταν ιδιαιτέρως λευκή. Εξωτερικά λοιπόν δεν είχε καμία σχέση με Αιγύπτια ή Αφρικανή.
Στο ένα πορτρέτο της που είναι χαραγμένο στα νομίσματα της εποχής αλλά και μια προτομή που βρέθηκε στη Ρώμη η Κλεοπάτρα παρουσιάζεται ως μια γυναίκα με έντονα χαρακτηριστικά. Πρέπει να είχε μεγάλο μέτωπο, γαμψή μύτη, μεγάλα μάτια, χείλη σαρκώδη, προτεταμένο πιγούνι.
Αυτό που πρέπει να γοήτευε τους άντρες είναι η προσωπικότητα της. Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο τρόπος που μιλούσε και φερόταν ήταν αυτό που που την έκανε τόσο ποθητή. Όλα συνηγορούν ότι ήταν η προσωπικότητα της που κέρδισε τους ισχυρούς άντρες παρά η εξωτερική της εμφάνιση.
Η Κλεοπάτρα μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά αλλά είχε μια μεγάλη ικανότητα να μαθαίνει εύκολα κι άλλες γλώσσες. Ήταν ίσως η μοναδική ηγέτιδα της ελληνιστικής περιόδου στην Αίγυπτο που μιλούσε άπταιστα αιγυπτιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου