Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Πυρά κατά Ζουράρι και ΣΥΡΙΖΑ από τα ιδιωτικά σχολεία

 Πυρά κατά Ζουράρι και ΣΥΡΙΖΑ από τα ιδιωτικά σχολεία | Liberal.gr

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αυτό το τερατούργημα της Κεραμέως, που έστειλε τα παιδιά στα ιδιωτικά εμποροχρηματιστήρια, τα πλουσιόπαιδα, τα κ@@@παιδα, αυτά που έχουν λεφτά». 

Ο σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Κ. Ζουράρις είναι πρώην υφυπουργός Παιδείας και νυν υποψήφιος του κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος βουλευτής.

«Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας εχθρικός πολιτικός σχηματισμός απέναντι στην πρόοδο, την καινοτομία και την εκπαιδευτική αριστεία, ατμομηχανή των οποίων είναι η ιδιωτική εκπαίδευση, δεν είναι κάτι καινούργιο. Νωπές είναι οι μνήμες της καταστροφικής –για όλη τη

χώρα αλλά κυρίως για την εκπαίδευση– διακυβέρνησης 2015-2019: από την προγραμματική θέση που χαρακτήριζε την ιδιωτική εκπαίδευση… παθογένεια μέχρι τις δηλώσεις υπουργών ότι “η αριστεία είναι ρετσινιά”, από την προσπάθεια για εκδικητική, διχαστική και παράνομη τιμωρία των οικογενειών των μαθητών με την επιβολή ΦΠΑ στα δίδακτρα, που συγκέντρωσε θύελλα αντιδράσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι τους καταστροφικούς για την ιδιωτική εκπαίδευση νόμους Φίλη και Γαβρόγλου, που εξόντωναν τα ιδιωτικά σχολεία και τα μετέτρεπαν σε κατ’ ουσία κρατικά, η εχθρότητα του κόμματος απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν διαχρονικά απροκάλυπτη», ανέφερε ο Σύνδεσμος.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι «η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία, να εμφανίσει δήθεν σοβαρές προγραμματικές θέσεις στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης διαψεύστηκε σήμερα πανηγυρικά από τον υπερβάλλοντα ζήλο και τη χυδαιότητα του κ. Κώστα Ζουράρι, χρυσή μεταγραφή από τους αλήστου μνήμης ΑΝΕΛ».

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να ξεκαθαρίσει στους μαθητές, στις οικογένειες, στους εκπαιδευτικούς και στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αν η χυδαία επίθεση του στελέχους του εναντίον όλων των ανθρώπων της ιδιωτικής εκπαίδευσης εκφράζει τις γνήσιες θέσεις του κόμματος. Θα είναι η πιο ειλικρινής προγραμματική δήλωση», καταλήγει η ανακοίνωσή του.

«Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του δεν έχει τελειωμό», ανέφερε από την άλλη ο Σύλλογος Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ευρωπαϊκών Κολεγίων. «Μετά τους κ. Φίλη και Γαβρόγλου που κατέστρεψαν την Παιδεία σε ένα βράδυ, για ψηφοθηρικούς λόγους, και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μάχεται υπέρ της κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής –ξανά για ψηφοθηρικούς λόγους–, τη σκυτάλη παίρνει ο κ. Ζουράρις με ύβρεις και χυδαίες δημόσιες τοποθετήσεις. Δεν περιμένει κανείς τίποτα περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν επιχειρήματα. Δεν περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο από ένα κόμμα που δεν αντιδρά όταν ο υποψήφιος βουλευτής του χαρακτηρίζει ως “κωλόπαιδα” ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής νεολαίας, τα παιδιά του προέδρου του κόμματος, τα παιδιά των συνυποψηφίων του και τους ίδιους τους συνυποψηφίους του».​​​​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου