Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ο Άδωνις είναι ένας πολιτικός που η ελληνική Αριστερά λατρεύει να μισεί!

Του Αγη Βερούτη 

Εκπροσωπεί όλα όσα λοιδορεί η νομενκλατούρα της αριστερίλας: είναι αυτοδημιούργητος, πήρε μια επιχείρηση-βιβλιοπωλείο στο κλείσιμο και την έκανε να συντηρεί δεκάδες οικογένειες και να παράγει πλούτο για τον ίδιο και τους εργαζόμενούς του και γνώση για τους πελάτες του. Ως πολιτικό ον, πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι στον κρατικό έλεγχο, κατάφερε να ενσωματωθεί στη Νέα Δημοκρατία και να προσθέσει αξία και δυναμισμό στο δεξιό ακροατήριό της, επιχειρηματολογεί με επιτυχία στις μπαρούφες και της γενικότητες της αριστερόστροφης ιδεοληψίας που μαστίζει την Ελλάδα από τον εμφύλιο και ένθεν, και κυρίως κατάφερε επί υπουργίας του να έχει η Ελλάδα τις περισσότερες επενδύσεις από της αρχή τήρησης των στοιχείων αυτών. 

Με άλλα λόγια, αν η αριστερά της ελάσσονος προσπάθειας, της υπερφορολόγησης και της ευημερίας με τα λεφτά των άλλων, του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου, της αλλεργίας σε οτιδήποτε ελληνικό και εθνικό, της αναδιανομής και της αργομισθίας είχε ένα μπαμπούλα, αυτός θα είχε τη μορφή του Γεωργιάδη!  Φαντάζει Τέρας στο μυαλό τους!

Προχθές μάλιστα σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εργασίας του

ΣΥΡΙΖΑ ταλαντούχος κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει στο 20% του εισοδήματος τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων της μεσαίας τάξης, αν υλοποιηθεί η Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού που επεξεργάζονται οι ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ/ΜΕΡΑ25/ και όποιος άλλος τυχόν προσέλθει (βλ. Ελληνική Λύση ως gatekeeper αλά Καμμένος). Μετά προσπάθησε να το μαζέψει πίσω ο κ. Τσακαλώτος (όχι των fund, ο ξάδερφος) χωρίς επιτυχία.

Αυτό σημαίνει σχεδόν διπλασιασμό του ποσοστού που παίρνει το κράτος από τον ελεύθερο επαγγελματία και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, από το 22% συν 100% προκαταβολή φόρου κάθε χρόνο, συν εισφορές ΤΕΒΕ (ΕΦΚΑ ελ.επαγγελματιών), σε 22% συν 22% συν άλλο 20%, ή 64% φόρο στους μικρομεσαίους που υποτίθεται ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, αν και δεν είναι εκλογικά "πελατάκια” του, και για αυτό και τους διέλυσε στα πεντέμισι χρόνια 2014-2019.

Διαμετρικά αντίθετα, σε πρόσφατη συζήτησή μου με τον Άδωνι για τη στόχευση της ΝΔ αναφορικά στη χρήση της ελάφρυνσης της φορολόγησης ως αναπτυξιακό εργαλείο, μου είπε: 

Άδωνις Γεωργιάδης: "Πιστεύω ακράδαντα ότι εάν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε flat tax 15% και να φορολογούνται όλα τα φυσικά πρόσωπα ως εταιρείες με όλες τις δαπάνες να αναγνωρίζονται από την Εφορία, θα δίναμε σοβαρό κίνητρο στους συμπολίτες μου να ζητούν πάντα απόδειξη/τιμολόγιο για κάθε πληρωμή τους, θα αυξάναμε σημαντικά τα έσοδα από τον ΦΠΑ και θα είχαμε φορολογικό σύστημα πολύ πιο δίκαιο και πολύ πιο ανταγωνιστικό έναντι των γειτονικών κρατών. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτός θα ήταν ένας πολύ ευγενής και χρήσιμος στόχος να φθάναμε κάποτε εκεί.”

Προσέξτε, εδώ δεν μιλάει μόνο για την επιχειρηματική φορολόγηση, αλλά για την αναγνώριση αποδείξεων στον απλό φορολογούμενο, που σήμερα πληρώνει άλλο φόρο για ενοίκια ως €12.000, άλλο για εταιρικά κέρδη, άλλο για μερίσματα από μετοχές, άλλο για έσοδα από αποδείξεις δαπανών, και άλλο για μισθοδοσία!

Ο Κατρούγκαλος (πάντα ταλαντούχος) λέγει πάμε στο 64% και όποιος επιζήσει, και ο μπαμπούλας Άδωνις λέγει πάμε σε αναγνώριση των αποδείξεων και 15% στο υπόλοιπο!

Σε ένα περιβάλλον όπου το κράτος εισπράττει παραπάνω από όσα ξοδεύει και έχει πρωτογενές πλεόνασμα [κακώς μαζεύει παραπάνω], ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να αυξήσει τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης που τσάκισε ο Κατρούγκαλος μαζί με τον Τσακαλώτο όταν είχαν την ευκαιρία.

Βέβαια, σε μια "κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού” από το συνασπισμό όλων πλην Νέας Δημοκρατίας, εναντίον του ελληνικού λαού, ακόμα και αν η ΝΔ είναι μακράν ο νικητής των εκλογών, με εκκολαπτόμενο πρωθυπουργό τον ταλαντούχο κ. Ανδρουλάκη και υπουργό Οικονομικών τον ακόμα πιο ταλαντούχο κ. Βαρουφάκη με ένα "νι”, μόνο αύξηση των φόρων και του μεριδίου του κράτους από το σημερινό 58% του ΑΕΠ μπορεί να περιμένει, συν κατάρρευση της οικονομίας.

Το άκουσα και αυτό: ότι θα τιμωρήσουμε, λέει, το Μητσοτάκη για τα λοκντάουν και τα SMS. Επειδή στην Ελλάδα δεν είχαμε στοιβαγμένα πτώματα από την πανδημία σε γήπεδα, ούτε αποθηκευμένα σε φορτηγά ψυγεία λόγω πληρότητας των νεκροτομείων όπως στην διπλανή Ιταλία, θα ψηφίσουμε τους "κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού” για να τσακίσουν πάλι την οικονομία.

Ο οποιοσδήποτε νοήμων Έλληνας, στους εφιάλτες του δεν βλέπει τον Άδωνι να κονιορτοποιεί τις ιδεοληψίες της Αριστεράς στην τηλεόραση. Βλέπει τον Βαρουφάκη υπουργό οικονομικών να στέλνει αυτάρεσκα SMS στη Δανάη ότι ξανάκλεισε τις τράπεζες οριστικά αυτή τη φορά, τον Κατρούγκαλο υπουργό Εργασίας να λιώνει τους μικρομεσαίους, και τον Ανδρουλάκη "πρωθυπουργό ειδικού σκοπού”!

Ο Θεός να μας φυλάξει...
 

agissilaos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου